САЩ разшириха списъка със санкционирани лица, свързани с намесата в

...
САЩ разшириха списъка със санкционирани лица, свързани с намесата в
Коментари Харесай

САЩ разшириха списъка със санкции срещу руснаци

САЩ разшириха листата със глобени лица, свързани с намесата в американските избори и с действия в осведомителните технологии, заяви ТАСС. Финансовото министерство разгласи рестрикции по отношение на 8 физически и 7 юридически лица, от които 6 физически и две юридически от Руската федерация.

" Днешните ограничения са против 8 физически лица и 7 организации, директно ангажирани в популяризирането на дейностите на Пригожин (руския бизнесмен Евгений Пригожин) в Централно африканската република (ЦАР); с улеснение дейностите на ФСБ (руската работа за сигурност) или участващи в действия, ориентирани към отбягване на американските наказания. Днешните дейности са колективно изпитание на финансовото министерство, ФБР, министерството на правораздаването и министерството на търговията на Съединени американски щати за противопоставяне на тези, които способстват за увреждане на националната сигурност на Съединени американски щати ", се споделя в известието. 

Санкциите са въведени против руснаците Борис Гайкович, Елена Иванова, Евгений Ходотов, Надежда Кучумова, Александър Кузин и Владислав Занин, а също по този начин и по отношение на основаните в Русия компании ООО " М-Финанс " и НПП ПТ " Океанос ". Под глобите попадат също жителят на Финландия Никита Ховалевски и живеещият в ЦАР Дмитрий Ситий (неговото поданство не се уточнява), а също 4 юридически лица, от основаната във Финландия, само че записана в ЦАР Lobaye Invest.

Включването в списъка означава заледяване на актии в Съединени американски щати и възбрана на американски граждани и компании да вършат бизнес със глобените.

Според министерството на финансите на Съединени американски щати Пригожин " владее или управлява " занимаващите се с рандеман на потребни изкопаеми в ЦАР компании  " М-Финанс " и Lobaye Invest. " Пригожин е обвързван с компании за добив, защита и логистика в ЦАР ", настояват американските управляващи.

Пригожин е в санкционния лист отпреди това. Ситий, Ходотов и Кузин са хора от интернационалната му мрежа, разпространяваща пагубно политическо и икономическо въздействие по света, се споделя в известието.

А занимаващата се с подводни технологии  " Океанос ", съгласно Вашингтон, " сътрудничи с съветските държавни структури, включително с ФСБ ", написа в претекстовете. Иванова, Гайкович, Кучумова и Занин са чиновници на " Океанос ".

Финландската Optima Freight е включена в листата със глобените поради съдействие с компанията Divetechnoservices, по отношение на която през 2018 година Вашингтон наложи рестрикции, тъй като " е предоставяла подводно съоръжение и водолазно снаряжение на ФСБ ". Фирмата се ръководи от Ховалевски и трима финландски жители.

 

Случаят с Евгений Пригожин

През февруари 2018 година американското министерство на правораздаването упрекна Пригожин и сътрудниците на съветската " Агенция за интернет проучвания " в интервенция в изборите за президент през 2016 година Според Вашингтон Пригожин е финансирал " Агенция за интернет проучвания " посредством свои компании, в това число " Конкорд мениджъмн консълтинг ".

Но на 16 март 2020 година федералният съд във Вашингтон удовлетвори настояването на прокуратурата за преустановяване на процеса. Тя изиска делото да се закрие, тъй като стигна до извода, че " по-нататъшното произвеждане не служи нито на ползите на правораздаването, нито на ползите на националната сигурност ", доколкото " Конкорд "  няма наличие в Съединени американски щати и " не може да понесе фактически наказване, при положение на присъда ".

След това обаче Пригожин изиска да заведе дело против администрацията на президента Барак Обама и против някои конгресмени и служители. Той направи това с отворено писмо до генералния прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР