САЩ разполагат с информация за трима американски доброволци, които са

...
САЩ разполагат с информация за трима американски доброволци, които са
Коментари Харесай

Трети американец е изчезнал в Украйна

САЩ разполагат с информация за трима американски доброволци , които са изчезнали по време на военни дейности в Украйна.

Това разкри Си Ен Ен. Телевизията цитира представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Местонахождението на третия американец също е незнайно.

" Не мога да приказвам за детайлности по този случай. За страдание не знаем всички детайлности по случая ", сподели Нед Прайс.

Той добави, че Държавният департамент е в контакт с роднините на двамата американци, за чието изгубване в Украйна бе обявено по-рано.

В същото време нито Съединени американски щати, нито Украйна, нито Международният комитет на Червения кръст могат да потвърдят известието, че те са били взети в плен .

" Продължаваме да призоваваме жителите на Съединени американски щати по всички вероятни способи да не пътуват до Украйна заради заплахите, които крие съветската експанзия ", добави Прайс.
 Белият дом търси двама американци, изчезнали в Украйна
Белият дом търси двама американци, изчезнали в Украйна

Двамата са се сражавали в региона на Харков

В същото време Вашингтон към момента не се е обърнал към Москва по отношение на изчезналите американски доброволци, защото Съединени американски щати нямат учредения да считат, че точно Русия ги е завладяла, а и самата Русия не е удостоверила това .

По-рано беше обявено, че двама някогашни американски военнослужещи, които сега се борят на страната на украинските въоръжени сили, може да са били хванати от Русия.

Ще ви напомним, че четирима бойци от Международния легион за териториална защита бяха убити по време на бойни дейности. Те защитаваха Украйна на доброволни начала .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР