САЩ призоваха турските власти да освободят от ареста бизнесмена Осман

...
САЩ призоваха турските власти да освободят от ареста бизнесмена Осман
Коментари Харесай

САЩ настояват за освобождаването на Осман Кавала

САЩ приканиха турските управляващи да освободят от ареста предприемача Осман Кавала, арестуван в хода на следствието на опита за прелом в Турция през юли 2016 година. Съобщението беше оповестено на уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати, написа БГНЕС.
Турският човеколюбец и цивилен деятел Осман Кавала е арестуван от 1000 дни, макар че не е приет за отговорен за нито едно закононарушение. Съединени американски щати акцентират значимостта на спазването на интернационалните задължения и съглашения. " Призоваваме Турция да се придържа към правдивост и господство на закона и освободи Осман Кавала от ареста, както и да подсигурява почтено, транспарантно и бързо решение на неговия случай ", се споделя в изказването.
Кавала беше арестуван на 18 октомври 2017 година на летището в Истанбул. На 1 ноември същата година съдът постановява задържането му за " опит за смяна на конституционния ред и премахване на настоящето държавно управление ". Турските управляващи считат Кавала за забъркан и в митингите през 2013 година
През февруари тази година истанбулският съд реши да оправдае и освободи деятеля, само че по-късно същия ден прокуратурата още веднъж постанови задържането му.
През януари 2017 година турските следователи издадоха заповед за арест на 380 бизнесмени по обвиняване в индиректно присъединяване в опит за прелом. Във връзка с следствието са уволнени над 27 хиляди учители и чиновници на просветителни институции. Общо към 152 хиляди държавни чиновници бяха отстранени от работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР