САЩ приветстват назначаването на нов кабинет на Палестинската администрация (ПА).

...
САЩ приветстват назначаването на нов кабинет на Палестинската администрация (ПА).
Коментари Харесай

САЩ приветстват новото палестинско правителство

Съединени американски щати приветстват назначението на нов кабинет на Палестинската администрация (ПА). Това оповестява в събота " Ройтерс ", като цитира изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Съживяването на ПА е от значително значение за постигането на резултати за палестинския народ както на Западния бряг, по този начин и в Газа и за основаването на условия за непоклатимост в по-широкия район ", съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър.
 Новият палестински министър председател ще служи и като външен министър
Новият палестински министър председател ще служи и като външен министър

Президентът Махмуд Абас утвърди кабинета, заяви палестинската осведомителна организация WAFA

Припомняме, че палестинският министър председател Мохамад Мустафа образува нов кабинет в четвъртък, в който ще служи и като външен министър , заменяйки Рияд ал Малики.

Палестинският президент Махмуд Абас утвърди кабинета.

Преди седмица, Мустафа сподели , че ще назначи технократско държавно управление и ще сътвори самостоятелен поверителен фонд, който да следи възобновяване на Газа..

В декларация за задачата, той изложи огромни проекти за тип съживена палестинска власт , призовавана от Съединените щати като част от тяхната следвоенна визия за разрешаване на спора.
 Новият палестински министър председател възнамерява промени, само че се сблъсква със съществени спънки
Новият палестински министър председател възнамерява промени, само че се сблъсква със съществени спънки

Мохамад Мустафа желае да назначи технократско държавно управление и да сътвори самостоятелен поверителен фонд

Но Палестинската Автономия (ПА) няма власт в Газа , откъдето " Хамас " прогони силите ѝ през 2007 година, и разполага само с лимитирана власт в елементи от окупирания от Израел Западен бряг.

Израелският министър председател Бенямин в Газа и държавното управление му е твърдо срещу палестинската държавност.

Палестинският президент предходната седмица. Образованият в Съединени американски щати икономист и дълготраен консултант на Абас е без значение лице без политическа основа.

88-годишният Абас, който управлява изцяло ПА, остана на власт след приключването на личния му мандат през 2009 година и отхвърли да организира избори, базирайки се на израелските ограничавания. Проучванията непрекъснато демонстрират, че огромно болшинство от палестинците желаят той да подаде оставка.
 Палестинци стачкуват против Абас на Западния бряг
Палестинци стачкуват против Абас на Западния бряг

Израз на разделянето измежду палестинците и поддръжка за " Хамас "

Мустафа сподели, че ПА има за цел да организира президентски и парламентарни избори , само че не даде график и сподели, че това ще зависи от " действителностите на място " в Газа, Западния бряг и Източен Йерусалим, територии, завзети от Израел в Близкоизточната война през 1967 година палестинците желаят за своя бъдеща страна.

През 2021 година Абас упрекна израелските ограничавания в анексирания Източен Йерусалим за решението си да отсрочи за неопределен срок изборите, на които неговата световна партия " Фатах " се очакваше да претърпи огромни загуби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР