САЩ планират да проведат в Европа най-мащабните от епохата на

...
САЩ планират да проведат в Европа най-мащабните от епохата на
Коментари Харесай

САЩ планират мащабни военни учения в Европа

САЩ възнамеряват да проведат в Европа най-мащабните от епохата на Студената война военни учения. Това съобщи през днешния ден конгресментът демократ Джон Гараменди на Варшавския конгрес по сигурността, представен от ТАСС.
Съединени американски щати дружно с други страни ще проведат най-мащабните от времената на Студената война европейски военни учения. Целта им е подсилване на нашата защита и взаимоотношение със съдружниците, акцентира Гараменди, който е член на комисията по въпросите на въоръжените сили в Камарата на представителите, оповестява БНР.
Конгресът счита, че НАТО има основно значение за нашата и вашата сигурност, акцентира още той.
По данни на „ Дойче веле “ Съединени американски щати възнамеряват следващата година в границите на пълномащабните учения „ Защитник 2020 “ да отработят оперативно прекачване на свои дивизии от Съединени американски щати през Германия в Източна Европа.
Федералната република ще стане логистичен център в хода на прехвърлянето на американски бойци в Полша и балтийските републики, се споделя писмо на немското министерство на защитата до депутати от отрасловата комисия в Бундестага.
В маневрите с изключение на Съединени американски щати и Германия ще вземат участие 15 страни от НАТО и може да бъдат най-мащабните за последните десетилетия.
В тях ще бъдат задействани до 20 000 военнослужещи и офицери от американската войска, както и военна техника. Очаква се войските на Съединени американски щати да стартират да идват в Германия през февруари, като прехвърлянето им към Източна Европа е планувано за април-май.
Ученията към този момент провокираха рецензии от страна на някои фракции в Бундестага. Според немската Левица те са „ нова планувана провокация “ към Москва.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР