САЩ планират активизиране на своята пета колона в Русия -

...
САЩ планират активизиране на своята пета колона в Русия -
Коментари Харесай

Наришкин: САЩ мобилизират петата си колона в Русия, планират провокации за президентските избори

Съединени американски щати възнамеряват активизиране на своята " пета колона " в Русия - ученици и стипендианти на американски стратегии, които да станат техни маши в политическата битка против съветските управляващи. Това разгласи шефът на Службата за външно разузнаване (СВР) на РФ Сергей Наришкин, представен от ТАСС.

Вашингтон счита, че съветските стипендианти, които са над 80 000, могат да станат основа на тази пета колона, разгласи още Наришкин.

Шефът на СВР заяви още, че чиновници на американските спецслужби ще проведат в Рига в интервала 16–18 февруари тренинг за своите съветски сътрудници, които ще бъдат обучавани на способи за разпалване на междунационални и обществени вражди на територията на Руската федерация.

Наставници на съветските марионетки ще бъдат американски офицери от Централно разузнавателно управление на САЩ, работещи под дипломатическо прикритие в посолствата на Съединени американски щати в Москва и Рига, посочи Наришкин.

Агентите ще бъдат обучавани още по какъв начин да се месят в изборите, да дискредитират управлението на РФ в обществените мрежи.

" Планира се интензивно включване на някогашни стипендианти в политическата битка против съветските управляващи. Вече се изготвя стратегия за такава работа. Предвидени са образования в прилежащи страни. Основният акцент ще бъде върху образованието в методите за разпалване на междуетническа и обществена ненавист, интервенция в изборите, дискредитиране на управлението на Руската федерация в обществените мрежи. Специално внимание на срещите ще бъде отделено на въпросите за развиването на предпазена връзка с американските " куратори ". Вашингтон също по този начин разпорежда очаквания на присъединяване на стипендианти в подготовката на нови механизми за санкционен напън върху Русия “, изясни Наришкин.

" Първият семинар е плануван да се организира в Рига от 16 до 18 февруари тази година. Ролята на " наставници " ще играят офицери от американското разузнаване, работещи в посолствата на Съединени американски щати в Москва и Рига под прикритието на дипломатически постове. Няма да е мъчно да разберем състава на " слушателите ". Очевидно не е надалеч времето, когато Държавният департамент ще поеме учениците от англо-американските детски градини и учебни заведения ", добави той.

Според шефа на Службата за външно разузнаване Вашингтон " измисля все по-сложни способи за противозаконна интервенция в демократичните процедури ".

" СВР ще постави всички старания за попречване на възможни опити за интервенция. Нищо не би трябвало да пречи на свободното изложение на волята на съветския народ ", безапелационен бе Сергей Наришкин.

Според Наришкин 2023 година е била време на " тествания и достижения " за Русия.
" Свидетели сме на появяването на един по-справедлив свят на основата на добросъседство, тъждество, ценене на законните права и ползи на всички страни. И нашата страна играе доста значима роля в този развой ", сподели шефът на външното разузнаване.

" Изминалата година не беше лесна, тя направи всеки един от нас по-опитен, по-силен и по-уверен. Служителите на Службата за външно разузнаване за следващ път демонстрираха способността си да устоят на удари, да преодоляват твърдо компликациите и трудностите. Предстои още доста работа ", заключи Сергей Наришкин.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР