САЩ планира да включи производителя на чипове Yangtze Memory Technologies

...
САЩ планира да включи производителя на чипове Yangtze Memory Technologies
Коментари Харесай

САЩ включват над 30 китайски компании в Черен списък, сред тях и глобален гигант

САЩ възнамерява да включи производителя на чипове Yangtze Memory Technologies и още над 30 китайски компании в " Черен лист ". Идеята е да им попречи да купуват избрани американски съставни елементи - ход, който сигурно ще задълбочи напрежението сред двете водещи международни стопански системи, оповестява Bloomberg.

Министерството на търговията на Съединени американски щати най-вероятно ще добави водещия китайски производител на чипове за памет и останалите в така наречен " черен лист " на субектите още тази седмица. На сдруженията, включени в листата на субектите, се не разрешава да купуват технологии от снабдители от Съединени американски щати, в случай че не получат специфичен лиценз за експорт от Търговския отдел.

Този ход би представлявал следващата ескалация в спора сред Съединени американски щати и Китай във връзка с технологиите. През октомври администрацията на американския президент Джо Байдън показа огромен набор от ограничавания върху опциите на Китай да купува полупроводници и съоръжение за произвеждане на чипове, като по това време включи Yangtze Memory и други компании в лист за спомагателен надзор.
 Нова „ бариера “ пред Китай: Япония и Нидерландия поддържат въведените от Съединени американски щати ограничавания за произвеждане на чипове
Нова „ бариера “ пред Китай: Япония и Нидерландия поддържат въведените от Съединени американски щати ограничавания за произвеждане на чипове

Китай заведе иск в Световната комерсиална организация против Съединени американски щати

Същевременно Министерството на търговията на Съединени американски щати добави 31 компании, в това число Yangtze Memory, в така наречен неизпитан лист, което значи, че американските управляващи не са в положение да потвърдят, че тези компании не поддържат китайската войска. Това сложи началото на 60-дневен интервал, през който фирмите трябваше да потвърдят, че техните предприятия не вземат участие в действия, които заплашват националната сигурност на Съединени американски щати.

Базираната в Ухан Yangtze Memory е най-големият производител на 3D NAND полупроводници в страната, а и световен водач, произвеждащ чипове памет, които се употребяват в смарт телефони и други компютърни устройства в конкуренция с компании като Samsung Electronics. Компанията е водила договаряния за доставка на Apple, което би било забележителна стъпка за китайската софтуерна промишленост, само че след това това е било отсрочено.

Американските представители пазят следващите ограничавания против бизнеса на Китай с претекста, че те са нужни, с цел да попречат на Пекин да се трансформира в по-голяма икономическа и военна опасност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР