САЩ оцеляха в страха срещу Португалия, за да стигнат до Световното първенство за жени от последните 16

...
Съединените щати се държат на косъм, за да запазят защитата
Коментари Харесай

Съединените щати се държат на косъм, за да запазят защитата на своята титла от Световното първенство за жени жива, препъвайки се в директните елиминации с 0- 0 равенства срещу дебютанта Португалия на Eden Park.

Четирикратните шампиони играха с всичко на линия във вторник, но пропуснаха няколко шанса да открият мрежата и добавянето на ветерана Меган Рапино през второто полувреме не направи много, за да обърне нещата срещу физически Защита на Португалия.

Те преживяха огромен страх в добавеното време, когато Ана Капета удари гредата, и още един страх, когато Капета спечели пряк свободен удар точно извън наказателното поле няколко минути по-късно, но издържа през изпепеляващите нервите последни минути на аферата.

Холандия преминава като победител в групата, след като разгроми със 7-0 отбор от Виетнам, който беше победен само с 3-0 от американците в първия си мач на турнира.

Това означава, че фаворитите преди турнира САЩ ще се преместят в Австралия, за да играят мач от 1/8-финалите в неделя срещу победителите от група G, по всяка вероятност сребърните олимпийски медалисти Швеция.


Нищо относно тяхното представяне тук пред почти 41 000 в Оукланд или в двата им предишни мача на турнира, не предполага, че Съединените щати ще намерят лесно да се изправят срещу страна, която завърши трета на последния Световен Чаша.

Това е едва вторият път в историята на Световното първенство за жени, в който САЩ не успяват да оглавят своята група, въпреки че последния път през 2011 г. те стигнаха до финала, преди да загубят с дузпи от Япония.< /p>

Те никога преди не са печелили само една групова игра, а регресията отпреди четири години във Франция е поразителна.

Този път те спечелиха и трите мача в първата фаза, записвайки 18 гола без отговор.

Андоновски настоя, че младият нов отбор ще има нужда от време, за да стъпи на краката си, но ще е необходима спешна стъпка, ако не искат да бъдат елиминирани рано във фазата на елиминациите.

САЩ никога досега не са успявали да стигнат до полуфинал в осемте предишни издания на Световната купа.

Португалия трябваше да спечели, за да премине, но игра така, сякаш нямаше никакъв натиск върху тях, като Андрея Нортън стреля в началото, а оживената Джесика Силва стреля встрани от добра позиция скоро след това .

Те владееха повече топката и много харесваните американци се бореха да се справят с интензивността или агресията на отбор на Португалия, който победи Виетнам с 2-0 в последния си мач.

Стартирайки мач от Световното първенство за първи път, Уилямс смяташе, че нещата вървят трудно, но имаше най-добрите шансове за своя отбор в първото полувреме, включително моментален изстрел в добавеното време, който бе спасен от вратаря Инес Перейра .

САЩ започнаха по-добре през второто полувреме, но Андоновски беше достатъчно разтревожен, за да извика Меган Рапиноу, ветеранката, която замени София Смит малко след изтичането на часа.

Въпреки това явните шансове останаха минимални и имаше някои нервни моменти от другата страна, като например, когато Наоми Гирма получи жълт картон за паническо дърпане на Силва късно.

Имаше повече паника в защитата на САЩ в първата минута на добавеното време, когато Капета, който току-що бе влязъл в игра, разби удар от стойката, докато титулярите мрачно се държаха.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР