САЩ откриха статуя от 17-ти век, която е била открадната

...
САЩ откриха статуя от 17-ти век, която е била открадната
Коментари Харесай

Отриха статуя, открадната преди 20 години в Мексико

САЩ откриха скулптура от 17-ти век, която е била открадната преди 20 години от черква в южната част на Мексико. Скулптурата изобразява Свети Антонио от Падуа - португалски духовник от Францисканския медал, който по-късно е уважаван като светец. Тя е висока 110 сантиметра и е издълбана от солидно дърво, като по-късно е била боядисана и позлатена, написа Nova.

Статуята е открита от Съединени американски щати в Музея за изящни изкуства Сан Анджело в Тексас. Със съдействието на ФБР и посолството на Съединени американски щати в Мексико творбата е пристигнало в Мексико Сити във вторник. След това е предадено на екипи на външното министерство на страната и на Националния институт по антропология и история.

A 17th-century statue of Saint Antonio de Padua that was stolen from a church in Mexico has been recovered with the help of U.S. authorities after 20 years
— Reuters (@Reuters)

Скулптурата е била владеене на американски колекционер, който след гибелта си е дарил сбирката си на музея „ Сан Анджело”.

Експонатът е нямал съпътстващи документи, удостоверяващи притежанието му и по този начин музеят е докладвал случая на ФБР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР