САЩ отчетоха нов дневен рекорд на заразени с коронавирус, надхвърляйки

...
САЩ отчетоха нов дневен рекорд на заразени с коронавирус, надхвърляйки
Коментари Харесай

САЩ и Италия отчетоха нови рекорди по заболеваемост от COVID-19

Съединени американски щати регистрираха нов дневен връх на инфектирани с ковид, надхвърляйки за първи път прага от 90 000 инфекции през последните 24 часа, заяви Франс прес. По данни на университета " Джон Хопкинс " от 20:30 ч. в сряда до 20:20 ч. източноамериканско време в четвъртък в страната са регистрирани 91 290 нови случая. Общият брой на инфекциите от началото на пандемията в Съединените щати е 8,94 млн.

Италия също записва най-големия брой инфектирани за денонощие от началото на здравната рецесия - 26 831, съобщи БНР. Местното здравно министерство оповестява и за нови 217 свързани с COVID-19 смъртни случая при 205 предходния ден. Общо до момента в Италия в резултат на зараза поради ковид са умряли 38 122 души, а потвърдените случаи на заболяване са общо 616 595.

Франция е в национална карантина от среднощ в опит да се оправи с взрива на инфектираните с ковид. Французите ще могат да напущат дома си единствено с цел да пазарят храна и медикаменти, да отидат на работа или по неотложни фамилни аргументи.

Училищата обаче остават отворени, за разлика от пролетта, когато бяха затворени. Децата над шест години ще би трябвало да носят маски. Университетите няма да работят. Кафенета и заведения за хранене - също. Затварят магазините и другите търговски обекти, като се изключи супермаркети, аптеки, оптики, автосервизи. Мерките ще останат в действие най-малко до 1 декември.

В последните часове преди влизането в действие на рестриктивните мерки се образуваха големи тапи в столицата Париж и другите огромни градове, както и опашки по магазините. Много младежи се възползваха да посетят за последно заведенията, преди да бъдат затворени, и тук-там се виждаха претъпкани кафенета, както и фризьорски салони.

В същото време стана ясно, че френското държавно управление ще вкара данъчно облекчение за притежатели на парцели, които опростят част от наема на компании, спрели работа поради новите ограничения за битка с ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР