САЩ отбелязаха днес първата годишнина от нахлуването на руските сили

...
САЩ отбелязаха днес първата годишнина от нахлуването на руските сили
Коментари Харесай

САЩ с нови санкции срещу Русия, ще има и по-високи мита за внос на руски продукти

САЩ означиха през днешния ден първата годишнина от нахлуването на съветските сили в Украйна с нови наказания против Русия и съдружниците ѝ, съобщи Ройтерс.

Освен това Вашингтон съобщи, че ще даде 2 милиарда $ на Киев, с които той да си набави още оръжия, до момента в който се приготвя за пролетна атака, съобщи Българска телеграфна агенция. Помощта обаче не включва изтребители Ф-16, каквито бе поискала Украйна.

Санкциите са ориентирани против лица в Русия и " играчи от трети страни " из Европа, Азия и Близкия изток, които поддържат " военните старания на Русия ", се споделя в документ на Белия дом.

" Ще глобяваме още играчи, които са свързани с съветската отбранителна и софтуерна промишленост, в това число такива, които са виновни за това, че Русия се е сдобила с артикули, които попадат под глобите, или за това, че оказват помощ на Русия да заобикаля глобите ", акцентира Белият дом.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише манифести, с които ще усили размера на митата, които се заплащат за импорт на съветски артикули в Съединените щати. Новите ограничения ще доведат до по-голям размер на митата за над 100 типа метали, потребни изкопаеми и химични артикули от Русия на стойност към 2,8 милиарда $.

Освен това американското министерство на търговията ще предприеме дейности по надзор на износа, които ще са ориентирани против близо 90 компании в Русия и в трети страни, в това число и в Китай, за които се твърди, че са заобикаляли глобите, с цел да оказват поддръжка на съветския защитителен бранш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР