САЩ остават ангажирани със сделка с Иран и се застъпват

...
САЩ остават ангажирани със сделка с Иран и се застъпват
Коментари Харесай

Тръмп : Готови сме да сключим сделка с Иран

САЩ остават ангажирани със договорка с Иран и се застъпват той да бъде мощна страна, съобщи американският президент Доналд Тръмп, говорейки в понеделник на избирателен протест в Дейтън (Охайо), оповестява ТАСС.

Ръководителят на американската администрация още веднъж изрази убеденост, че в случай че бъде избран отново през ноември, Техеран доста бързо ще подпише такова съглашение. “Ако и когато спечелим, към 9 секунди след тази победа, ще ни позвънят. От Иран, с искане да сключим договорка. Ние желаеме да сключим договорка. Искаме да имат всичко добре, желаеме да са мощни, само че те просто не могат да имат нуклеарни оръжия. Това е всичко. Много просто “, сподели Тръмп.

Според неговата версия на събитията той инструктира подчинените си да не водят договаряния с Иран за подписването на такова съглашение. “Казах на хората: не преговаряйте с тях. Те желаят да изчакат”, сподели водачът на Белия дом. Тръмп прави сходни изказвания в предишното.

В понеделник Съединени американски щати оповестиха разширение на обсега на глобите си против Иран. Новите ограничавания са ориентирани към нуклеарното развиване на Техеран. Освен това Съединени американски щати се пробват едностранно да запазят скоро изтичащото ембарго за доставки на оръжие и военна техника за Иран. / БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР