САЩ официално се присъединиха отново към Парижкото споразумение за -

...
САЩ официално се присъединиха отново към Парижкото споразумение за -
Коментари Харесай

САЩ официално се върнаха към Парижкото споразумение за климата

САЩ публично се причислиха още веднъж към Парижкото съглашение за - съвсем месец, откакто Джо Байдън стана президент и незабавно даде обещание да се върне към договорката.

" Както през 2016 година беше паметно нашето присъединение към съглашението, а през днешния ден е също толкоз паметно нашето наново включване, по този начин в този момент е още по-важно това, което ще създадем в идните седмици, месеци и години ", съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Той сподели, че " климатичните промени и научната дипломация в никакъв случай повече не могат да бъдат " добавки " в нашите външнополитически разисквания ".

Парижкото съглашение беше контрактувано по време на втория мандат на някогашния американски президент Барак Обама, когато Байдън беше вицепрезидент.

Предишният президент на Съединени американски щати - Доналд Тръмп, извади страната от договорката през 2017 година, само че тя излезе публично от контракта през ноември 2020 година

Съединени американски щати са единствената страна от 196-те страни, подписали Парижкото съглашение, която се е отдръпнала от него. Байдън е мощен покровител на многостранните контракти и дипломация и демонстрира, че се отнася съществено към въпросите на.

Той назначи някогашния държавен секретар Джон Кери за собствен специфичен делегат за климатичните промени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР