САЩ одобриха възможна продажба на системата за противовъздушна отбрана Hawk

...
САЩ одобриха възможна продажба на системата за противовъздушна отбрана Hawk
Коментари Харесай

САЩ одобриха възможна продажба на системата за противовъздушна отбрана Hawk на Украйна за $138 милиона

САЩ утвърдиха допустима продажба на системата за противовъздушна защита Hawk на Украйна за $138 милиона. Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди вероятната продажба на комплекти за обслужване на зенитно-ракетни системи (ЗРК) Hawk на Украйна за 138 милиона $, оповестиха във вторник от Агенцията за съдействие в региона на сигурността към Министерството на защитата на Съединени американски щати. Агенцията дава отговор за доставката на военна техника и въоръжение зад граница по междуправителствени контракти.

The US State Department has approved the potential sale to Ukraine of funds for the maintenance and repair of HAWK Phase III air defense missile launchers worth $138 million
— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory)

Както следва от изказването, украинските управляващи изпратиха поръчка за закупуване на „ съоръжение и услуги “ за системата за противовъздушна защита HAWK Phase III на стойност 138 милиона $. Във вторник Конгресът на Съединени американски щати беше известен за решението на Държавния департамент утвърди това искане. Ройтерс на собствен ред разяснява, като се базира на представител на американското външно министерство, че става дума за продажбата на Киев на комплекти за „ поддръжка и рационализация “ на упоменатите комплекси.

Агенцията за съдействие в региона на сигурността на Пентагона съобщи в изказване, че продажбата на съоръжение на Украйна ще усъвършенства „ задачите на външната политика и националната сигурност на Съединени американски щати посредством повишение на сигурността на страната сътрудник “. Освен това се показва, че доставката на системи за противовъздушна защита Hawk " няма да наруши главния боен баланс в района " и " няма да понижи отбранителните качества " на самите Съединени американски щати.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР