САЩ обявиха нови санкции срещу Иран, както се зарече преди

...
САЩ обявиха нови санкции срещу Иран, както се зарече преди
Коментари Харесай

Тръмп обяви новите санкции срещу Иран

САЩ оповестиха нови наказания против Иран, както се зарече преди ден президентът Доналд Тръмп. Щатите вкараха през днешния ден нови наказания против Иран в отговор на иранските ракетни удари по бази в Ирак, в които е имало американски военнослужещи, предадоха международните организации, като се позоваха на министъра на финансите Стивън Мнучин.

Санкциите са ориентирани против осем високопоставени представители на режима в Техеран, които са работили за реализиране на иранските цели за дестабилизация. Санкционирани са и огромни стоманопроизводители, производители на алуминий, мед и желязо в Иран. Сред глобените 17 производители и компании, има и мрежа от три юридически лица, основани в Китай и на Сейшелските острови, и един транспортен съд, употребен при покупката, продажбата и прехвърлянето на ирански метали. Сред глобените са и компании, участващи в доставката на съставни елементи на ирански производители на метали.
Съгласно указа на президента Доналд Тръмп за глобите против Иран се разрешава и въвеждането на наказания против лица, които владеят, експлоатират, водят търговия или оказват помощ на браншове от иранската стопанска система, в това число индустрията, строителството, текстилната индустрия и минното дело, сподели Мнучин, представен от ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР