САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност

...
САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност
Коментари Харесай

САЩ дават $2,5 млрд. допълнителна военна помощ за Украйна

САЩ оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност от близо 2,5 милиарда $, включващо стотици бронирани машини и поддръжка за украинската противовъздушна защита, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на американското министерство на защитата.

Новата помощ включва 59 бойни машини на пехотата " Брадли " и 90 бронирани машини " Страйкър ", се споделя в известието.

В пакета помощи са включени също спомагателни муниции за ракетните системи " Химарс ", 8 системи за противовъздушна защита " Авенджър ", десетки хиляди артилерийски снаряди и към 2000 бронебойни ракети, заяви министерството на защитата.

Съединени американски щати са дали до момента общо 27,4 милиарда $ помощи на Украйна в региона на сигурността, откогато Русия нахлу в страната през февруари предходната година, напомня Ройтерс.

Западните съдружници дадоха обещание оръжие за милиарди долари на Украйна. Опасявайки се, че зимата ще даде опция на съветските сили да се прегрупират и да се хвърлят в масирано нахлуване, Украйна упорства за още помощи, с цел да се бори с нашествието на Москва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР