САЩ обявиха, че ще наложат стотици и стотици нови санкции

...
САЩ обявиха, че ще наложат стотици и стотици нови санкции
Коментари Харесай

САЩ готвят да наложат на Русия още стотици нови санкции

САЩ оповестиха, че ще наложат " стотици и стотици нови наказания против Русия " в нов пакет, отбелязващ втората годишнина от началото на мойната в Украйна. Заместник-държавният секретар Виктория Нуланд съобщи, че някои от глобите ще бъдат ориентирани и към виновните за гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални,съобщават международните организации.

Повечето нови наказания обаче имат за цел да ударят " военната машина на съветския президент Владимир Путин " и да запълнят пропуските в съществуващите наказания. Те ще са ориентирани и против бизнеса и стопанската система на Руската федерация.
 Рублата се срина след гибелта на Навални
Рублата се срина след гибелта на Навални

Най-известният опозиционен водач умря в петък при съмнителни условия

Американският президент Джо Байдън удостовери, че " Вашингтон ще разгласи в действителност огромен нов пакет от наказания против Русия ".
 Снимка 652245
Източник:

Западните наказания удрят Русия, само че и сплотяват БРИКС

Опитите на Съединени американски щати и техните съдружници да пречупят режима на Владимир Путин със наказания подхранват единството в границите на БРИКС, като икономическият блок все по-силно усеща себе си като опция на доминираните от Запада интернационалните структури.

Това са наблюденията на високопоставени мениджъри от петролния отрасъл, които се събраха на конференцията APPEC в Сингапур предходната година.

След съветската инвазия в Украйна западът наложи поредност от наказания на Москва. Сред тях са:
Ограничаване на продажбата и поддръжката на подлежащи на наказания артикули и технологии към избрани трети страни, които се считат за медиатори на Русия при придобиването им; През май Г7 разгласи желание да ограничи търговията с съветски диаманти; От февруари Г7 постанова ценови таван на съветския нефт.
Най-големият производител на диаманти в света също влезе в листата със западни наказания

В началото на тази година съветската компания " Алроса " влезе в листата със наказания на Европейски Съюз. Руският диамантен колос ", който е най-големият световен производител на скъпоценните камъни, публично стана част от листата със наказания на Европейския съюз против Русия и съветския бизнес. В листата беше включен и изпълнителният шеф на компанията Павел Мариничев.

" Алроса " е най-голямата компания в международен мащаб в бранша с дял от 27% от международния рандеман на диаманти. Тя е единствената, в чието портфолио са включени още дейностите по преправка и търговия с диаманти. Компанията е държавна (35% от акциите държи Руската Федерация, а 25% - Якутска област) и държи дял от 90% от добива на всички диаманти в Русия.

Последният финансов доклад на " Алроса " демонстрира, че облагата за първите девет месеца на 2023 година понижава с съвсем 8% до $957 милиона. Приходите от продажби обаче се усилват с съвсем 8%.
 Руската Power Machines е първата компания под наказания спечелила дело в интернационален съд от началото на войната
Най-обеднелият съветски олигарх означи първа победа в интернационален съд от началото на войната

В дело за милиони долари
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР