САЩ нито пречат, или блокират, или обезкуражават Полша да прати

...
САЩ нито пречат, или блокират, или обезкуражават Полша да прати
Коментари Харесай

САЩ нито пречат, или блокират, или обезкуражават Полша да прати изтребители на Украйна

САЩ нито пречат, или блокират, или обезкуражават Полша да прати изтребители от руско време на Украйна. Това съобщи на постоянния си брифинг говорителката на Белия дом Джен Саки, предадоха канадската медия " Глоубъл нюз " и американската медия Пи Би Ес.

" Ние работим с Полша над този въпрос и се консултираме по този мотив с останалите наши съдружници от НАТО. Това е суверенно решение, което ще би трябвало да вземе Полша. Ние по никакъв начин не възразяваме против това Полша да съобщи на Украйна самолети ", съобщи Саки.

Тя обаче добави, че в тази връзка съществуват редица сложни на практика въпроси, касаещи по какъв начин тази техника ще може да бъде доставена на Украйна, от кое място ще излетят самолетите, къде ще се приземят те и в случай че самолетите излетят от авиобаза в Полша, която е и авиобаза на НАТО, дали това ще е събитие, създаващо опасност. " Полша е суверенна страна, те взимат своите лични решения. Нещата не са толкоз лесни, като да можеш просто да преместиш самолетите ", добави Саки.

От своя страна представителят на Пентагона Джон Кърби сподели, че американското военно ведомство дружно с други министерства разисква включително и въпроса дали ще могат Съединени американски щати да дават на свои съдружници, като Полша, нови самолети в подмяна на остарели руски, които биха могли да бъдат пратени в Украйна. Кърби сподели, че към този момент не е взето никакво решение в Съединени американски щати. Дори от полска страна не е взето никакво решение, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР