САЩ не успяха да постигнат в ООН спиране на всякакъв

...
САЩ не успяха да постигнат в ООН спиране на всякакъв
Коментари Харесай

Русия и Китай отказаха да подкрепят спиране на износа на петрол за Северна Корея

САЩ не съумяха да реализират в Организация на обединените нации прекъсване на всевъзможен нов експорт на нефт за Северна Корея макар американски отчет, в който се твърди, че тази страна към този момент е надвишила избраните от наказания квоти за импорт на тази суровина за 2018 година, съобщи Франс прес.
Русия и Китай желаеха от Съединени американски щати спомагателна информация по подадената им в края на предходната седмица молба, с което в действителност блокираха задействаната от Вашингтон процедура за възбрана на доставки на модифицирани петролни артикули за Пхенян.

 © Архив
" Русия изследва деликатно тази молба и се стреми да получи спомагателни сведения за всеки случай на " противозаконен " превоз на нефт към Северна Корея, за който алармират Съединени американски щати. Ще потърсим и пояснения за употребяваната методология за пресмятане на размерите " нелегално " импортиран нефт ", сподели поискал анонимност посланик.

В края на предходната седмица Съединени американски щати споделиха на другите 14 страни в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че КНДР е нарушила избраните предходната година от Организация на обединените нации квоти за импорт на модифициран нефт за 2018 година посредством противозаконни прехвърляния на товари в намерено море. В поддръжка на молбата си Съединени американски щати предоставиха на Съвета за сигурност сателитни фотоси, на които се виждат такива прехвърляния и разгласиха лист от 89 кораба, които към 30 май са хвърляли котва в Северна Корея от началото на тази година.

Въз основа на тези сведения, които са събрани в отчет на американските разследващи служби, Съединени американски щати изрекоха догатки за хипотетичните количества нефт на борда на всеки транспортен съд и заключиха, че наложените от глобите квоти за тази година са доста превишени.

Поради това Съединени американски щати желаеха комисията за следене на глобите против Северна Корея да подреди незабавното прекъсване на всички доставки на модифициран нефт за Северна Корея.

Китайските дипломати " считат, че законните претенции на съветските им сътрудници са рационални. Ние също желаеме от американската страна да даде спомагателни в действителност сведения, с цел да улеснят всички страни в изследването на молбата им и да стигнат до мнение ", сподели различен поискал анонимност посланик.

Съгласно настоящите процедури в Организация на обединените нации Съединени американски щати имат шест месеца да отговорят на настояванията на Русия и Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР