САЩ не упражняват натиск върху съюзниците си да постъпят като

...
САЩ не упражняват натиск върху съюзниците си да постъпят като
Коментари Харесай

САЩ: Не упражняваме натиск върху съюзниците си да забраняват вноса на руски петрол

САЩ не упражняват напън върху съдружниците си да постъпят като Вашингтон и да забранят вноса на съветски нефт и енергоносители , съобщи американският министър на енергетиката Дженифър Гранхолм, представена от Ройтерс.

"Ние (в САЩ) не разчитаме толкоз доста на съветския нефт, въобще не разчитаме и на съветски газ. Знаем, че нашите съдружници по света може да не са в същото състояние. Затова и не желаеме от тях да постъпват по същия метод ", сподели Гранхолм в изявление за Си Ен Би Си.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън наложи незабавна възбрана върху вноса на нефт и други енергоносители от Русия като ответна мярка за нахлуването в Украйна.

Проучване на Ройтерс/Ипсос демонстрира, че към 80% от запитаните американци утвърждават наложената възбрана. В проучването се вижда, че това мнение се споделя от солидно болшинство измежду последователите и на двете съществени партии в Съединени американски щати.

Москва от своя страна разкритикува решението на Съединени американски щати да наложат цялостна възбрана върху вноса на съветски недопечен нефт и предизвести, че това може да има световни негативни последици, съобщи ДПА.

"Американският санкционен напън върху Русия от дълго време прекрачи всевъзможни граници на политическата и икономическата логичност ", написа на Facebook страницата си съветското посолство във Вашингтон. "Както нормално, Съединени американски щати не мислят за събитието, че рестриктивните мерки постоянно са нож с две остриета. "

В известието се добавя, че е явно, че отхвърлянето на съветските запаси "ще докара до обилни съмнения на международните енергийни пазари. Това ще се отрази негативно на ползите на фирмите и потребителите, най-много в самите Съединени щати. "

Посолството съобщи, че "Русия има разновидности къде да пренасочи своите висококачествени и конкурентноспособни артикули ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР