САЩ наложиха днес санкции на проруския ръководител на сръбското разузнаване,

...
САЩ наложиха днес санкции на проруския ръководител на сръбското разузнаване,
Коментари Харесай

Заради корупция: САЩ наложи санкции на шефа на сръбското разузнаване

САЩ постановиха през днешния ден наказания на проруския началник на сръбското разузнаване, обвинявайки Александър Вулин в присъединяване в противозаконни доставки на оръжие, трафик на опиати и корист със служебно състояние, съобщи Асошиейтед прес.

Службата за надзор на задграничните активи на министерството на финансите на Съединени американски щати уточни, че Вулин е употребявал служебното си състояние, с цел да помогне на глобения от Съединени американски щати търговец на оръжие Слободан Тешич да изнася оръжия от Сърбия . Вулин е упрекнат също в присъединяване в мрежа за трафик на опиати, уточни министерството на финансите на Съединени американски щати. 

Александър Вулин бе назначен за началник на сръбското разузнаване предходната година. Преди това той бе министър на вътрешните работи на Сърбия. На този пост той посети Москва предишния август - рядко срещана аудиенция на представител на европейска страна, която акцентира отхвърли на Белград да се причисли към западните наказания против Русия след нашествието ѝ в Украйна, напомня АП.

Вулин сподели тогава на съветския външен министър Сергей Лавров, че „ Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела наказания и не е част от антируската нервност “.

Сърбия е претендент за участие в Европейски Съюз, само че обтегнатите ѝ връзки с Косово държат кандидатурата ѝ в невъзможност. Страната поддържа съюзнически връзки с Русия, показва АП.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър сподели, че Съединени американски щати " ще продължат да търсят отговорност от тези, които прокарват политическата си стратегия и персоналната си полза за сметка на мира и стабилността на Западните Балкани и предизвикват злонамерените дейности на Русия в Сърбия и района ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР