САЩ изтеглят войски от Афганистан доста преди установеният график, обяви

...
САЩ изтеглят войски от Афганистан доста преди установеният график, обяви
Коментари Харесай

САЩ бързат с изтеглянето на войските от Афганистан

САЩ изтеглят войски от Афганистан много преди откритият график, разгласи формален представител пред Агенция Франс Прес.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж приканва Пентагона да върне американците в страната им.

Според подписаната от Съединени американски щати и талибаните договорка през февруари Пентагонът ще понижи американското наличие от 12 000 до 8600 доникъде на юли, а всички сили ще бъдат изтеглени до май 2021 година

Но върховен боен представител на Съединени американски щати разяснява, че броят на бойците към този момент е понижен до 7500. Командирите са ускорили изтеглянето поради опасенията от пандемията от ковид.

Вчера Тръмп сподели пред публицисти, че равнището на американското наличие е понижено до 7000 и няколко бойци. Той още веднъж се оплака, че Америка не би трябвало да работи като " стражар " в Афганистан.

Говорител на Пентагона разяснява, че Съединени американски щати не престават да извършват съглашението с талибаните.

Вчера афганистанската войска освободи 1000 талибани, най-вече от пандиза Баграм до Кабул, което е част от заричане за освобождение на 2000 екстремисти, а в отговор талибаните ще прекратят огъня.

Днес върховен представител на талибаните сподели, че в подмяна ще освободят 50-100 афганистански бойци най-рано в четвъртък.

Размяната на пленници е част от договорката на Съединени американски щати с талибаните, която планува Кабул да освободи 5000 екстремисти, а талибаните да освободят 1000 афганистански бойци. Правителството на Афганистан към този момент освободи 1000 талибани, а екстремистите пуснаха 300 бойци и служители на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР