САЩ: Изтегляме се незабавно от Сирия, победихме ИДПрезидентът на САЩ

...
САЩ: Изтегляме се незабавно от Сирия, победихме ИДПрезидентът на САЩ
Коментари Харесай

САЩ: Изтегляме се незабавно от Сирия, победихме ИД

САЩ: Изтегляме се неотложно от Сирия, победихме ИД
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди окончателното евакуиране на американските войски от Сирия. Това заяви организация Блумбърг, цитирайки формален източник.

Президентът написа на своята страница в Туитър, че Съединени американски щати са постигнали победа над терористичната формация „ Ислямска страна “ в Сирия, което е било единствената цел за пребиваването там на американския боен контингент.

"Победихме ИД в Сирия, което по време на моето президентство беше единствената причина да сме там", сподели той.

Администрацията на американския президент има намерение неотложно да стартира изтеглянето на американския боен контингент от Сирия, оповестява и "Вашингтон поуст", представен от ТАСС.

Ройтерс означи по-рано, че министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис се е изказал в поддръжка на опазване на американското военно наличие в Сирия. В момента в Сирия има към 2 000 американски бойци.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи предходната седмица, че Съединени американски щати обмисля опцията за отдръпване от Сирия. Той обърна внимание на обстоятелството, че тази стъпка се приема като напрежение сред Съединени американски щати и Турция, която преди този момент разгласи желанието си да стартира нахлуване против позициите на сирийските кюрди, взели участие в интервенции против ИД с американска поддръжка.

ТАСС уточни, че взаимоотношението на Съединени американски щати с сътрудници в района към момента продължава. "Към днешна дата ние продължаваме да работим дружно с нашите сътрудници в региона", сподели за организацията полковник Роб Манинг, представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР