САЩ искат да предотвратят китайските покупки на чувствителна американска технология,

...
САЩ искат да предотвратят китайските покупки на чувствителна американска технология,
Коментари Харесай

Новото споразумение между САЩ и Мексико за наблюдение на чуждестранните инвестиции идва, тъй като повече китайски пари се вливат в Мексико

Съединени американски щати желаят да предотвратят китайските покупки на сензитивна американска технология, която може да бъде налична посредством други търговски сътрудници на Съединени американски щати. Споразумението сред Съединени американски щати и Мексико може да помогне за постигането на тази цел.

„ Този ​​ангажимент е още едно доказателство за тясното партньорство сред нашите две страни, освен по въпроси на търговията, само че и по сериозни въпроси на националната сигурност “, сподели Йелън.

Съединени американски щати е най-големият търговски сътрудник на Мексико, като двустранната търговия доближава над 850 милиарда $ през 2022 година Но Китай усили вложенията си в мексикански компании през последните няколко години и е най-бързо растящият източник на задгранични вложения в Мексико.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че новото съглашение адресира „ опасности за националната сигурност, които могат да зародят от избрани задгранични вложения, изключително в избрани технологии, сериозна инфраструктура и чувствителни данни. “

Байдън админис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР