САЩ искат бързо да разположат нови ракети в Азия, по

...
САЩ искат бързо да разположат нови ракети в Азия, по
Коментари Харесай

САЩ искат да разположат нови ракети със среден обсег в Азия

САЩ желаят бързо да разположат нови ракети в Азия, по опция още в идващите месеци, с цел да отвръщат възходящата военна мощност на Китай в района, разгласи новият началник на Пентагона Марк Еспър, представен от Агенция Франс Прес.

"Да, бих желал да го направя ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати в отговор на въпрос допустимо ли е Съединени американски щати да разположат в Азия нови стандартни оръжия със междинен обхват, откакто към този момент не са обвързани от американско-руския Договор за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, от който Съединени американски щати се отдръпнаха през вчерашния ден. "Бихме желали да го създадем колкото се може по-скоро ", сподели Еспър в самолета на връщане от посещаване в Сидни, първи стадий от едноседмична обиколка в Азия. "Бих желал да го считам в месеци, само че тези неща имат податливост да лишават повече време от плануваното ", добави той.

Еспър не посочи къде Съединени американски щати имат намерение да разположат новите ракети. "Не желая да злоупотребявам, тъй като това са неща, които постоянно се разискват със съдружниците ", сподели той. Еспър съобщи, че Китай не трябва да се изненадва от американските планове. "Не би трябвало да е изненада, тъй като от дълго време го обсъждаме. Бих желал да подчертая, че 80 % от арсенала им се състои от оръжия от вида, който се забраняваше в контракта (между Съединени американски щати и Русия, по който Китай не е страна). Така че не би трябвало да е изненадващо, че желаеме сходен потенциал ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР