САЩ имат много голямо място за налагане на още тарифи

...
САЩ имат много голямо място за налагане на още тарифи
Коментари Харесай

Проф. Топалов: САЩ и Китай най-малко ще пострадат от евентуална търговска война

„ Съединени американски щати имат доста огромно място за налагане на още цени и такси по отношение на Китай, което им разрешава да имат по-голяма мощ в договарянията “. Това сподели пред БНР проф. Любомир Топалов – учител по политически науки в университет в Япония, по отношение на икономическото напрежение сред Съединени американски щати и Китай.

“Нещо сходно се очакваше да се случи. Винаги преди договаряния и по време на договаряния исторически е имало усилване на напрежението и насилието, точно с цел да може да се постави напрежение върху метода, по който договарянията се водят. Това ненапълно беше предстоящо. Светът в действителност чака с боязън изхода от тези договаряния, тъй като една комерсиална война може да повлече стопански много съществени последствия към огромна част от страните. Разбира се най-силните – Китай и Съединени американски щати, те минимум ще пострадат “, разяснява той.

Китай е отговорен за доста неща. Те са най-големият печеливш от този световен демократичен ред, който съществува и който им разреши, след влизането в Международната комерсиална организация, да реализират стопански взрив за десетилетия наред и това да ги направи втората стопански мощна страна. Те обаче си гледат личните ползи, а това значи да не играят по разпоредбите. В случая може би е един от последните моменти, когато те могат да бъдат притиснати и най-малко ненапълно да бъдат върнати в руслото на една по-честна конкуренция в стопански аспект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР