САЩ имат готовност още утре“ да започнат преговори с Русия

...
САЩ имат готовност още утре“ да започнат преговори с Русия
Коментари Харесай

Нюланд: САЩ са готови на преговори за Украйна само по формулата на мира на Зеленски

САЩ имат подготвеност " още на следващия ден “ да стартират договаряния с Русия по Договора за ограниченията за по-нататъшно редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия (New START). Що се отнася до договарянията за Украйна, във Вашингтон одобряват като основа за тях само така наречен формула за мир, показана от президента на Украйна Володимир Зеленски.
Това съобщи в извънредно изявление със заместник-главния редактор на ТАСС Юлия Шарифулина заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд.

Във видео диалог Нуланд бе помолена да отговори на най-належащите въпроси от руско-американския и интернационален дневен ред, в това число прекъсването на осъществяването на New START, саботажа против " Северен поток “ и методите за излизане от рецесията в Украйна.
В посланието си до Федералното заседание президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че страната стопира присъединяване си в контракта, само че не се отдръпва от него. Напоследък съветската страна има от ден на ден въпроси по отношение на дейностите на американците по контракта, а поддръжката на Вашингтон за Киев единствено изостря несъгласията. В тази връзка Нюланд бе запитана дали Вашингтон е подготвен да договаря по документа без обвинявания и предварителни условия.
" Съединени американски щати са подготвени да се върнат към договарянията, с цел да обезпечат осъществяването на New START през цялото време. Ние сме подготвени да стартираме още от на следващия ден, в случай че Руската федерация също показва подготвеност. Ние също по този начин сме подготвени да позволим инспекции “, увери дипломатът. Нюланд акцентира, че Съединени американски щати считат прекъсването на съглашението за " безконтролно ".

" Съединени американски щати и Русия носят огромна отговорност пред целия свят за поддържането на сигурността на нуклеарните арсенали. И ние би трябвало да си свършим работата ", добави заместник-държавният секретар.
По отношение на войната в Украйна, Нюланд означи готовността на Съединени американски щати за договаряния за уреждането му единствено въз основа на " формулата на мира “, показана от президента на Украйна Володимир Зеленски.
" Украинската страна предложи кротичък проект от 10 точки. Русия не реагира на този проект по никакъв метод. Ако мирните договаряния бяха почнали въз основа на формулата за обективен мир, препоръчана от украинците, несъмнено, щяхме да ги подкрепим “.
В същото време заместник-държавният секретар не даде отговор на въпроса дали Вашингтон чува изказвания от Руската федерация за опцията за договаряния, в случай че Съединени американски щати спрат да доставят оръжие и Киев спре да обстрелва съветски градове.
" Това, което споделяме, и това, което съобщи президентът [на Съединени американски щати Джо] Байдън в Полша: в случай че Русия спре да се бие, войната ще свърши. А в случай че Украйна спре да се бие, тогава Украйна ще свърши “, съобщи тя.
Дипломатът също даде да се разбере, че Съединени американски щати не имат намерение да стопират доставките на оръжия за Украйна. " Докато Украйна би трябвало да се бори за оцеляването си против съветските офанзиви, ние ще поддържаме качествата на Киев се пази и да възвърне своята териториална целокупност и суверенитет “, разясни Нуланд.
Според заместник-държавния секретар Съединени американски щати считат, че здравите връзки с Руската федерация може да бъдат възобновени след края на украинския спор.
" Но целият този [конфликт в Украйна] може да спре на следващия ден, в случай че [руският президент Владимир] Путин даде такава заповед. Можем да възстановим верните, здрави търговски връзки. Но вашият президент не прави подобен избор “, заключи Нюланд.
 
 
 
23 Фев 2023423221 Фев 2023459819 Фев 2023697315 Фев 20231018815 Фев 2023226114 Фев 20234544КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 202371807 Фев 2023161420 Фев 2023349118 Фев 20231113
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР