САЩ и Великобритания изпращат военни формирования у нас. Това сочат

...
САЩ и Великобритания изпращат военни формирования у нас. Това сочат
Коментари Харесай

Войници на САЩ и части от Кралския ирландски полк пристигат у нас

САЩ и Англия изпращат военни формирования у нас. Това сочат източници в Министерство на защитата. Военните ще се включат към многонационалната бойна група, в която ще вземат присъединяване и военнослужещи от Албания и Италия.

Преди два дни министърът на защитата Драгомир Заков се срещна с английския си сътрудник Джеймс Стивън Хийпи, с който разискаха образуваната от България многонационална бойна група, която ще бъде под оперативния надзор на висшия главнокомандващ на НАТО в Европа, напомня " Нова ".

Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство също разкрива част от проектите на НАТО за страната ни, написа bTV. Според него великобританските елементи ще бъдат от Кралския ирландски полк.

Ето какво разкри Джеймс Хийпи в изявление:

" Едно формирование, Кралският ирландски полк, ще бъде тук след няколко седмици – напълно скоро ще бъдат ситуирани тук. Ще дойдат като част от бойна група, ръководена от Америка.

Това е един тип краткотрайна мощ по покана на българското държавно управление за подсилване на източния фланг на НАТО. Има доста благоприятни условия Съединени американски щати, Обединеното кралство и България да вършат взаимни образования през идното лято, тъй че се вълнувам от опциите, които предлага.

Дългосрочният проект е, че НАТО е помолила Италия да откри засилено наличие с бойна група за усилена зоркост тук, в България – сходно на Англия в Естония. Кой ще бъде част от тази бойна група дълготрайно към момента не е доказано, италианците работят по това ", споделя Джеймс Хийпи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР