САЩ и Обединеното кралство разследват транзакции с криптовалута на стойност

...
САЩ и Обединеното кралство разследват транзакции с криптовалута на стойност
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания разследват трансфери за 20 млрд. долара към руска криптоборса

САЩ и Обединеното кралство проверяват транзакции с криптовалута на стойност 20 милиарда $, минали през основана в Русия виртуална борса, което част от съюзническите старания за справяне с избягването на наложените на Москва наказания поради войната на Путин в Украйна, съобщи БНР, като цитира организация Блумбърг.

Разследваните заплащания са минали през основаната в Москва криптоборса Garantex, употребявайки обвързаната с $ криптовалута Tether, показват източници на организацията. Трансферите са осъществени, откакто Garantex беше глобена от Съединени американски щати и Обединеното кралство по съмнение, че разрешава финансови закононарушения и противозаконни преводи в Русия.

Разследването демонстрира продължаващите опити на Запада да кръстосан уверено притока на средства към Русия след наложената поредност от наказания поради военната инвазия на Москва в Украйна. Русия съумя обаче да предотврати упования от мнозина стопански колапс посредством създаване на голяма мрежа от " задни малки врати " и заобиколни решения, в това число офшорни прехвърляния на нефт, продан на технологии през трети страни и криптирани преводи с цифрови валути.

Администрацията на президента Джо Байдън се пробва да притисне криптоборси като Garantex още от първите дни на войната на Русия в Украйна. Транзакциите за 20 милиарда $ обаче биха представлявали едно от най-големите нарушавания на глобите след тяхното въвеждане, означават източниците, представени от Блумбърг.

Те също по този начин предизвестиха, че следствията не престават и че е прекомерно рано да се плануват техните изводи поради сложността и непрозрачността на преводите с криптовалута. Източниците на организацията споделиха, че няма непосредствени догатки за непозволени дейности от страна на Tether Holdings, която е записана на Британските Вирджински острови, английска отвъдморска територия.

Tether е така наречен " постоянна монета ", която има за цел да поддържа стойност едно към едно по отношение на щатския $. Тя е най-търгуваните криптовалути в света на " постоянните монети ", като намиращите се в послание Tether се правят оценка за над 100 милиарда $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР