САЩ и Обединеното кралство обявиха в петък, че ограничават търговията

...
САЩ и Обединеното кралство обявиха в петък, че ограничават търговията
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

САЩ и Обединеното кралство оповестиха в петък, че лимитират търговията с метали с съветски генезис, в това число алуминий, мед и никел, на международните тържища и в търговията с деривати.

Смята се, че този ход може да навреди на Русия стопански, защото тя е основен експортьор на метали.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че възбраните ще бъдат " ориентирани " към съветските доходи, извоювани в продължаващата война против Украйна.

" Като предприемем това деяние по целеустремен и виновен метод, ще понижим приходите на Русия, като в същото време ще защитим нашите сътрудници и съдружници от нежелани странични резултати ", сподели тя, представена от Euronews.

Взетото решение следва уговорката на страните от Г-7, които през февруари обявиха желание " да понижат приходите на Русия от метали ".

Британски и американски публични лица обаче показват опасения по отношение на възбраната, като обявиха, че икономическото ѝ влияние ще бъде нищожно.

От експлоадирането на войната Съединени американски щати и Европейски Съюз постановиха наказания на стопанската система и елита на Русия, като замразиха активите на Централната банка на страната, намиращи се отвън нея, и изключиха финансовите ѝ институции от системата за банкови известия SWIFT.

По-рано Съединени американски щати и Обединеното кралство постановиха наказания върху съветското злато, газ и диаманти.

Каква е ролята на Китай?

Според оценка на Вашингтон продажбите на създадени в Китай металорежещи машини, микроелектроника и други технологии, които се употребяват в оръжията, в Русия нарастват.

Двама високопоставени чиновници от администрацията на Байдън настояват, че през 2023 година към 90% от микроелектрониката в Русия ще бъде с генезис от Китай. Според тях Москва употребява тези артикули за производството на ракети, танкове и самолети.

Китайски и съветски структури работят и за взаимно произвеждане на безпилотни летателни апарати на територията на Русия, прецизират чиновниците.

Базираните в Китай компании Wuhan Global Sensor Technology Co., Wuhan Tongsheng Technology Co. Ltd. и Hikvision дават оптични съставни елементи за потребление в съветските танкове и бронирани транспортни средства, отбелязва европейското издание.

Пекин също по този начин работи с Русия за възстановяване на нейните сателитни и други галактически качества за потребление в Украйна - развиване, което съгласно формалните лица може в дълготраен проект да усили опасността, която Русия съставлява в Европа.

Като се базират на секретни разследващи данни, чиновниците декларират, че Съединени американски щати са открили още, че Китай дава на Русия снимков материал за войната ѝ против Украйна.

Джо Байдън и преди е изразявал непосредствено пред китайския президент Си Дзинпин опасенията си по отношение на непряката поддръжка на Пекин за военните старания на Русия.

Междувременно стана ясно, че Берлин ще изпрати нови системи " Пейтриът " и още ракети за противовъздушна защита на Киев.

Това се случва на фона на продължаващите съветски офанзиви против украинските електроцентрали, които пречат на енергийните доставки в страната.

Володимир Зеленски благодари на немския канцлер Олаф Шолц в обществената мрежа Х и прикани водачите на другите европейски страни да оказват помощ в миг, когато западната военна помощ понижава, а съветските войски минават в нахлуване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР