САЩ и Индия трябва да работят заедно, за да се

...
САЩ и Индия трябва да работят заедно, за да се
Коментари Харесай

Помпейо: САЩ и Индия трябва да се фокусират върха заплахата от Китай

САЩ и Индия би трябвало да работят дружно, с цел да се опълчват на опасността, изхождаща от Китай, за сигурността и свободата, сподели през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо преди срещата си с водачите на Индия в Делхи съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Помпейо дойде в индийската столица през вчерашния ден дружно с военния министър на Съединени американски щати Марк Еспър за годишния стратегически разговор сред двете страни във време на засилено напрежение в района и когато индийски войски са изправени против китайските сили по оспорваната високопланинска граница сред Китай и Индия в Хималаите.

" Това е нова опция за сплотяване сред две велики демокрации като нашите страни ", сподели Помпейо преди диалозите с индийския външен министър Субрахманям Джайшанкар и военния министър Раджнат Сингх.

" Несъмнено ни следва доста работа. Днес следва да обсъдим доста неща: от нашето съдействие в битката против пандемията, тръгнала от (китайския град) Ухан, до опълчването на заканите на Китайската комунистическа партия против сигурността и свободата, и одобряването на мир и непоклатимост в района ", уточни държавният секретар.

" Ние следва в този момент да се фокусираме върху институционализирането и редовността на нашето съдействие, с цел да посрещнем провокациите на деня и да отстоим правилата за един свободен и открит Индо-Тихоокеански район за дълги години отсега нататък ", сподели и Марк Еспър.

По-късно през днешния ден двете страни ще подпишат военно съглашение, което ще даде на Индия достъп до конфиденциални американски сателитни и топографски данни. Това ще й разреши по-точно да насочва своите ракети и дронове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР