Сашо Ст. бе осъден от състав на Варненския окръжен съд

...
Сашо Ст. бе осъден от състав на Варненския окръжен съд
Коментари Харесай

Фирмаджия от Варненско, укрил данъци за над 380 000 лв., се размина със затвора


Сашо Ст. бе наказан от състав на Варненския областен съд на три години отнемане от независимост, чието изтърпяване е било отсрочено с изпитателен период от 5 години, в наказателно произвеждане по общия ред.

56-годишният обвиняем е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за това, че като шеф и представляващ компания " Ферос “ ЕООД избегнал заплащането на Данък добавена стойност в изключително огромни размери, като удостоверил лъжа в подадени персонално от него и посредством други две лица  справки-декларации в Национална агенция за приходите. Сумата на закононарушението по член 257, алинея 1, по отношение на член 255, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие от март 2003 до януари 2005 год., е 382 993 лв..

С присъдата си съдът задължи наказания да заплати на Министерството на финансите сумата, представляваща претърпени имуществени вреди от страната дружно със законните лихви до окончателното й издължаване. В тежест на Сашо Ст. са и направените разходи по траялото години наказателно дело в размер на 1533,60 лв..

Съдебният акт на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР