Сашка Васева се завърна в България, за да се качи

...
Сашка Васева се завърна в България, за да се качи
Коментари Харесай

Сашка Васева се завърна в България, ще пее на Пирин Фолк“

Сашка Васева се завърна в България, с цел да се качи на сцената на 30-ото юбилейно издание на „ Пирин Фолк “ Сандански 2022. Дупнишката мадона ще пее на 26 август, когато ще се организира Детски Пирин Фолк.

Личната история на певицата и тази на „ Пирин Фолк “ се преплитат още в самото начало на основаването му – точно присъединяване на Сашка Васева на фестивалната сцена през далечната 1994 година се приема за старт в кариерата й.

Години наред тя е измежду най-аплодираните и награждавани реализатори в Летния спектакъл на град Сандански. Там показва за пръв път и някои от най-емблематичните си песни като „ Не мога да те не помни, Георги “ (1995), „ Зелените очи “ (1997), „ Македонка “ (1997) и още доста. А последната й поява на „ Пирин Фолк “ е през 2017 година

Сега, 5 години по-късно, Сашка Васева се завръща още веднъж на фестивалната сцена. Това ще бъде и първата й артистична изява след дълго неявяване, заради здравословни аргументи. Сашка мина през нелек интервал в персонален проект, само че и тя, и околните й имат вяра, че неприятното към този момент е в предишното.

Тя е оптимист, че с появяването си на „ Пирин Фолк “ ще сложи ново начало в кариерата си и занапред ще радва почитателите си с нови песни и осъществявания.

„ С доста обич пристигам на „ Пирин Фолк “. Прибрах се в България особено поради юбилейното издание на фестивала. Вълнувам се и съм щастлива, че ще бъда още веднъж в Летния спектакъл, покрай публиката и почитателите си “, не крие насладата си Васева.

Припомняме, че на 26 август, когато ще се организира шестото издание на Детски Пирин Фолк, специфични гост-изпълнители ще бъдат още: Лия, Георги Гоцев, Невена Цонева и Васко Лазаров.

Още на идващия ден – на 27 август, сцената ще огреят Наум Петрески и Зуица Лазова, Ива и Велислава Костадинови и Илия Луков. А на 28 август като гост-изпълнители ще се изявят: Глория, Севдалина и Валентин Спасови, Володя Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР