Съсед, живеещ до къщата, в която се случи тройното убийство,

...
Съсед, живеещ до къщата, в която се случи тройното убийство,
Коментари Харесай

Свидетел на тройното убийство в Рогош: Застреля ги пред двора на къщата

Съсед, живеещ до къщата, в която се случи тройното ликвидиране, е станал очевидец на изстрелите. Около 18 часа през вчерашния ден полицията получи сигнал за трима починали мъже в село Рогош, за които по-късно стана ясно, че са били убити от собствен родственик.
Прочетете още
Очевидецът твърди, че когато е излязъл от вкъщи си, на пътя е видял стрелбата. Убиецът Николай е гърмял по роднините си с пушка. След това жертвите са паднали пред вратата на въпросната къща, която е в основата на фамилната кавга. Свидетелят Асен описа още, че откакто те са лежали на земята- към този момент мъртви, Николай заредил, още веднъж оръжието и стреля още един път по тях. Никой от събралите се хора по улицата не се е опитал да спре Николай, с цел да не пострада и различен от близките.

Според съседите, до фамилното напрежение се е стигнало, поради спор за парцел. Много от хората в махалата настояват, че враждата сред тях не е от скоро. Къщата, за която са се карали е населявана общо от фамилията, като е била двустранна и се е отделяла с две порти. Казват още, че постройката е била издигната нелегално и евентуално всеки от родата се е опитвал да я узакони, с цел да стане негова благосъстоятелност.

„ Николай ми беше споделил, че му е омръзнало от братовчедите му и чичо му. Имаше огромно напрежение сред тях. Беше им се заканил от много време”, описа ощр съседът Асен.

По думите на кметицата на село Рогош-Величка Величкова, от фамилията не е имало в никакъв случай недоволство. Тя ги разказва като работещи и кротки хора. Според нея след случая напрежението в махалата няма да ескалира, тъй като този спор е фамилен, а жителите са мирни, а от години не се е случвала такава свирепост.

Убиецът Николай е работил в областта на строителството. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за арестта му.

Припомняме, че министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров ще посетят Рогош по отношение на тежкия престъпен случай в селото. Двамата ще беседват на място с служителите на реда, взели участие в интервенцията по задържането на причинителя, и с представител на прокуратурата. Целта е да се срещнат с хода на следствието и да се уверят персонално в успеваемостта на подхванатите дейности за застраховане на сигурността в региона.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР