Със заповед на земеделския министър Явор Гечев се разрешава добивът

...
Със заповед на земеделския министър Явор Гечев се разрешава добивът
Коментари Харесай

Безплатни дърва за огрев, ако чистиш речни корита

Със заповед на земеделския министър Явор Гечев се позволява добивът на дърва за отопление от речните корита, заяви регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев. Дървата ще се дават безплатно, като концепцията е по този метод да се почистят и  реките. Начинът на извличане към момента се съгласува сред институциите, защото заповедта на земеделския министър е единствено от няколко дни, посочи регионалният шеф.

„ Министърът дава позволение да се почистват реките на територията на цялата страна безплатно от хора, които желаят от коритото на реката да си нарежат дърва. Това ще бъде координирано от общините надлежно с цел да няма извършители. Изискването е да се маркират въпреки всичко, само че ще бъдат безвъзмездни и безплатни тези дърва “, сподели Сабрутев.

Така, от една страна, ще се почистят речните корита от растителност, която е причина за наводнения, и от друга, ще се отговори на острата потребност от дърва за огрев. За дефицита на горещия телефон в регионалната администрация всекидневно постъпвали голям брой сигнали.

„ Хората в действителност не получават дърва. Но има и такива, които въобще не знаят примерно, че страната обезпечава средства за обществено слаби “, сподели Сабрутев. Той напомни, че от началото на септември има подписан меморандум сред общественото и земеделското министерство за даването на дървата. „ На всяко десето число се обменя информация със описите за обществено подпомагащи се хора. Т.е. първите, които ще бъдат задоволени, са посочени тъкмо от обществените служби, най-уязвимите хора “, сподели Сабрутев.

Областният шеф изрази вяра, че до началото на зимата никой няма да остане без дърва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР