Със заповед на кмета Здравко Димитров е създадено Координационно звено

...
Със заповед на кмета Здравко Димитров е създадено Координационно звено
Коментари Харесай

Община Пловдив създава Координационно звено за нуждаещите се от Украйна

Със заповед на кмета Здравко Димитров е основано Координационно звено от длъжностни лица и специалисти, които ще осигуряват  подпомагане на жители от Република Украйна, потърсили помощ на територията на община Пловдив.

За ръководител е избран заместник-кметът „ Спорт, юношески действия и обществена политика “ Георги Титюков.

Към момента община Пловдив може да даде заслон на нуждаещите се в Дом за остарели хора „ Свети Василий Велики “, Младежкия център и общежитията на УХТ и Техническия университет – София, филиал Пловдив. По думите на заместник-кмета настанените ще бъдат включени и към обществената услуга „ Топъл обяд “.

По предложение на шеф дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов при нужда ще бъде обезпечена доболнична помощ, женска консултация на бременни и педиатрична грижа. Мобилните екипи към двете общински лечебни заведения ще са разполагаем и за тестване за Коронавирус – 19.

Община Пловдив ще спомага и за осъществяване на административни услуги като краткотраен адрес и достъп до други институции. Отворен е и директният телефон – 0800 112 32, който ще обезпечи нужната съгласуваност. На него от 8:30 до 17:00 часа ще се одобряват и позвънявания от всички искащи да дават помощ, включително и жилища за заслон, артикули от първа нужда и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР