Със заповед на директора на ОДМВР - Стара Загора старши

...
Със заповед на директора на ОДМВР - Стара Загора старши
Коментари Харесай

Уволниха двама полицаи, участвали в гонката в Ст. Загора, при която почина мъж

Със заповед на шефа на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Лазар Христов на двама чиновници, заемали младши изпълнителски длъжности в Първо и Второ РУ-Стара Загора, е наложено дисциплинарно наказване „ Уволнение " и служебните им правни отношения са прекъснати, считано от 29.01.2024 година Това оповестяват през днешния ден от пресцентъра на регионалната дирекция. За тази мярка подсказа вътрешният министър Калин Стоянов, който на същата дата участва на годишния доклад за работата на дирекцията.

Двамата младши полицейски инспектори са уволнени, откакто формираните две дисциплинарни производства откриха тежки нарушавания на служебната дисциплинираност от тяхна страна на 30 декември м.г., когато след полицейско гонене по улиците на Стара Загора и задържане умря някогашният герой Пламен Пенев, на 58 години. 

Преди това поради същия случай бяха освободени от работа зам.-директорът на ОДМВР Пламен Петков, който в този ден е замествал публично шефа, и началникът на охранителната полиция Илиян Илиев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР