Със закъснение от 40 минути, в гръцкия парламент започна пленарната

...
Със закъснение от 40 минути, в гръцкия парламент започна пленарната
Коментари Харесай

Гръцкият парламент дебатира членството на Македония в НАТО

Със забавяне от 40 минути, в гръцкия парламент стартира пленарната сесия по проектозакона на Министерството на външните работи " Ратифициране на Протокола към Северноатлантическия контракт за присъединение на Република Северна Македония ".


Думата ще имат представящите проектозакона министри от държавното управление и депутати, а сесията ще завърши с гласоподаване.

За да бъде утвърден протоколът за участието на Македония в НАТО, са нужни най-малко 151 гласа в 300-членния парламент.

Очакванията в Гърция са, че депутатите, които поддържаха ратификацията на Преспанския контракт преди седмица, през днешния ден също ще поддържат протокола.

Заместник-министърът на външните работи на Гърция Йоргос Катругалос съобщи, че след ратификацията, ще бъде допустимо потреблението на новото име на Македония, Северна Македония.

Йоргос Катругалос, зам.-министър на външните работи на Гърция: След гласуването на протокола ще изпратим вербална нота до Министерството на външните работи на Северна Македония и те незабавно, може би същия ден, могат да известят Организация на обединените нации и всички страни, които са признали предходното им конституционно име, че новото конституционно име е Северна Македония. Това е въпрос на дни “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР