Със своите изказвания от Брюксел президентът Румен Радев си позволи

...
Със своите изказвания от Брюксел президентът Румен Радев си позволи
Коментари Харесай

„Продължаваме Промяната“ напомня: Президентът трябва да спазва решенията на НС

„ Със своите изявления от Брюксел президентът Румен Радев си разреши да показва очевидно неуважение на няколко решения на 47-ото Народно заседание, признати с голямо болшинство от директно определените от народа депутати, като по едно и също време с това рискува още веднъж да сложи България в изолираност на интернационалната сцена. “

Това означават в своя позиция от „ Продължаваме Промяната “ /ПП/ , в която показват още:

„ Независимо, че сега страната се ръководи от длъжностен кабинет, определен от президента, България е парламентарна република и като такава, всички институции, в това число президентската, следва да се преценяват и да съблюдават прецизно решенията на най-висшия орган на страната – Народното събрание.

„ Продължаваме Промяната “ напомня, че със 148 гласа на 09 декември 2022 година Народното събрание утвърди изпращането на военна поддръжка за нелегално окупираните украински територии. С това решение България се причисли към всички други европейски страни като се изключи Унгария, които имат обединен и несклоняем отговор към нарушаването на териториалната целокупност на една самостоятелна европейска страна.

На последващо място, със 156 гласа „ за “ на 09 ноември 2022 година Народното събрание задължи Министерския съвет да предприеме всички нужни ограничения, с цел да форсира диверсификацията в сфертата на нуклеарната енергетика и понижаване на зависимостта ни от един единствен снабдител. Налагането на несъгласие на препоръчаните наказания от Европейската комисия, без съществуването на справедливи причини за това, както и без да се търси опция за договаряне на лимитирана дерогация в интерес на България, в случай че такава в действителност е нужна, е еднакво на отвращение за отбрана на същинските ползи на България.

„ Продължаваме Промяната “ припомня на президента, че след прекъсването на доставките от „ Газпром “ България не се огъна и откри различни източници. Междувременно назначеният от него длъжностен кабинет неведнъж се опита да използва реториката за „ българския народен интерес “, зад която неумело маскира желанието си за продължение на комерсиалните и най-много енергийните връзки с Русия. Те (служебното правителство) поставиха неимоверни старания страната да се върне към газовите доставки от „ Газпром “ и непосредствено заеха позиция срещу ползите на България във връзка с евентуалния арбитражен спор сред страната ни и „ Газпром “.

Българските национални граници и националната ни сигурност, както и тези на която и да е друга суверенна страна, не могат да зависят от хрумванията на деспот като Путин. България е демократина суверенна парламентарна република, част от Европейски Съюз и НАТО. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР