Със своите 219 евродепутати ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ

...
Със своите 219 евродепутати ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ
Коментари Харесай

Вебер: ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ по пакета за мобилност

Със своите 219 евродепутати ЕНП ще поддържа предложенията на ГЕРБ по пакета за подвижност - не би трябвало да се употребяват ограничения, наказващи българските превозвачи . Това сподели ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер по време на брифинг в Народното събрание откакто взе участие в съвещание на ПГ на ГЕРБ.
„ Искам да кажа, че позицията, която Политическа партия ГЕРБ има по тази тематика е безусловно идентична с позицията, която ние застъпваме в Екологичен потенциал. ЕНП е най-голямата група в Екологичен потенциал. Голяма част от сътрудниците са тук под управлението на Андрей Ковачев. Ние сме партията на свободния пазар, ние желаеме на този пазар да има конкурентоспособност. Не би трябвало да се употребяват европейските механизми, да се демонстрират ограничения, които по един или различен метод да санкционират българските превозвачи и да дават преимущество на френските “, сподели Вебер.
„ Ние желаеме да има конкуренция, пазиме фирмите и техните работни места. Това, което мощно ме изненадва, е позицията на социалистите . На европейско равнище точно социал-демократите и социалистите са тази група, която най-вече пледира за въвеждането на по-високи обществени стандарти. Българските социалисти не могат в Екологичен потенциал да се застъпват за по-високи обществени стандарти, а в България да противодействат точно на това “, съобщи Вебер.
По думите му при всички случаи ЕНП със своите 219 депутати е най-силната група и тя ще поддържа това, което партия ГЕРБ внесе и поддържа в Екологичен потенциал и ще застане зад тези хрумвания.
Европейската комисия върна част от текстовете за транспортните компании, министър Московски написа опровергаване . Това сподели от своя страна министър-председателят Бойко Борисов по отношение на българските оферти за промени в законодателния план за подвижност, съобщи Фокус.
„ Европейската комисия върна част от текстовете по линия на транспортните компании - някои от тях ни удовлетворяват, други - не. Така че сега министърът на превоза Ивайло Московски и екипа му пишат опровергаване по някои от точките и се надявам да продължим да работим в тази посока и да имаме съответната поддръжка “, сподели още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР