Със свое решение правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния

...
Със свое решение правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния
Коментари Харесай

Шефката на НАП с увеличена заплата - 5500 лв.

Със свое решение държавното управление усили главната месечна заплата на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Галя Димитрова на 5 500 лв., считано от 01.01.2020 година Това излиза наяве от решенията на Министерски съвет от през днешния ден.

От прессъобщението разбираме, че покачването на заплатата на Димитрова се дължи най-много на кардиналното административно нарастване на разноските за личен състав в бюджетните организации за 2020 година Според Закона за държавния бюджет - тази година всички служители ще взимат с по 10% повече. Така заплатата на шефката на Национална агенция за приходите от 5000 лева става 5500 лева

" При образуване на главната месечна заплата е регистриран водещият принос на изпълнителния шеф на приходната администрация за сполучливото осъществяване на главните стратегически и оперативни цели на Национална агенция за приходите за 2019 година, свързани със събираемостта на приходите и доброволното осъществяване на отговорностите ", написа в претекстовете на Министерския съвет. С подобен претекст бе и миналогодишното покачване.

Премиерът Бойко Борисов най-малко няколко пъти годишно обича да се хвали с огромната събираемост на доходи в бюджета над плануваната. Обичайно това преизпълнение извежда бюджета на страната на остатък, а парите се раздават през декември за непланирани по-рано действия.

Името на Галя Димитрова стана обществено известно през лятото на 2019 година, когато се разбра за пробив в сървърите на Национална агенция за приходите, вследствие на което бяха оповестени персонални данни на хиляди българи. Тогава бяха отстранени двама души на управителни постове в приходната организация, само че не и Димитрова. Тя даже беше в отпуск по време на рецесията и разгласи, че болести значими персонални аргументи не е прекратила отпуска си. " Беше тежко, само че доста добре премислено решение да не си приключа отпуска. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина за това. Човек би трябвало да е виновен освен в професионален, само че и в персонален проект ", разяснява тя тогава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР