Със свое решение Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ санкционира

...
Със свое решение Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ санкционира
Коментари Харесай

Защо КЗК глоби „Български пощи“ ЕАД?

Със свое решение Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ глоби „ Български пощи “ ЕАД в размер на 247 564 лв. за осъществено нарушаване по чл.36, алинея 4 от Закон за защита на конкуренцията.

В хода на изследването по преписката, формирана по искане на „ Стар Пост “ ООД, Комисията откри, че „ Български пощи “ ЕАД е предоставяло в страната пощенски услуги в осъществяване на подписани контракти с възложители по публични поръчки на цени, по-ниски от разноските за реализация на тези услуги за нескончаем интервал от време и в обилни количества, за нелоялно привличане на клиенти .

С оглед осъществения в действителност и юридически разбор Комисия за защита на конкуренцията приема, че е изпълнен съставът на нарушаването по член 36, алинея 4 от Закон за защита на конкуренцията от страна на „ Български пощи “ ЕАД, постановява преустановяване на нарушаването и неотложно осъществяване . С решението Комисията постановява преустановяване на нарушаването, което предстои на неотложно осъществяване, и разпорежда на „ Български пощи “ ЕАД направените в производството разходи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР