Със свое постановление служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджета

...
Със свое постановление служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджета
Коментари Харесай

Започнаха големите харчове покрай еврото

Със свое разпореждане служебното държавно управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет, представени от Българска телеграфна агенция. 

Средствата, които са в размер на 10 млн. лв., се обезпечават за финансово застраховане на процеса по техническата подготовка за въвеждането на еврото в страната ни, както и на информационните действия, свързани с този развой.

Отпускането им е в подтекста на осъществяването на решението на Народното събрание, признато на 27 октомври 2022 година, с което се задължава Министерският съвет, в съгласуваност с Българската национална банка, да форсира консултациите и договарянията с европейските институции за приемане на еврото от 1 януари 2024 година

За задачата следва да се извършат действия, свързани с предварителната техническа подготовка на страната за гладкото и сполучливо прекосяване от лв. към евро, както и за информирането на обществеността за процеса на присъединение към еврозоната. С днешното разпореждане осъществяването на тези действия се обезпечава с финансов запас.

Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските или прехвърлянията по централния бюджет за 2022 година

На интернет страницата на Министерството на финансите могат да бъде открити Националния проект за въвеждане на еврото, признат от Министерския съвет през май т.г., Комуникационна тактика за информация и гласност на присъединението на България към еврозоната, както и Презентация за публичните настройки за въвеждането на еврото в България и изгодите от участието на страната ни в еврозоната. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР