Със стоплянето на времето много от нас искат да излязт

...
Със стоплянето на времето много от нас искат да излязт
Коментари Харесай

Как да се опазим от звяра на пролетта и лятото?

Със стоплянето на времето доста от нас желаят да излязт на зелено. Да отидат на двора в дома, да отидат на вилата, да си провеждат пикник.

Но един звяр дебне своите жертви. Още повече, че неговата популация е много по-голяма през тази година, поради дъждовете.

Това е кърлежът. Той атакува както хора, по този начин и животни. Разпространен е по цялата планета. Приспособил се е към битие даже в климатични зони като Антарктида и Арктика. 

 



Атаките му се случват освен в природата - кърлежите попадат в апартамент с диви цветя, върху облекла, скотски косми. Случаите на ухапвания се записват най-често в предградията на градовете и селата, в градските паркове, дворове и летните вили.

Кърлежи могат да бъдат открити върху бурени, висока трева и шубраци. Вероятността за оцеляването им е толкоз по-голяма, колкото по-висока е относителната мокрота (от 80% и по-висока).  

Носители са на заболявания, нездравословни за хората и животните. Най-често срещаните и рискови за хората са енцефалит, борелиоза, по-специално лаймска болест, заболяванията на хеморагични тресчици, туларемия, коремен тиф, гранулоцитна анаплазмоза, бабезиоза, марсилкса тресчица и други, които постоянно имат темперамент на епидемии. Домашните любимци са изложени на риск от заразяване с пироплазмоза, пренасяна от кърлежи. Предотвратяването на инфекции, пренасяни от кърлежи, е задача на цялата страна и на всеки обособен човек. Бдителността и предвидливостта по този въпрос са от значително значение на всички равнища. Борбата против кърлежите е цялостен набор от ограничения. Сред тях - обработка на територии, т.е. пасища за добитък, места за разходка на кучета, горски и паркови площи, образуване на имунизации и навременна диагностика.

 



Борбата с кърлежите е допустима единствено при изсъхнало и умерено време. Поривите напразно могат да отнесат продукта надалеч от площадката и дъждът ще го измие. 

Повече внимание би трябвало да се обърне на територията на зоната за отдих и растителността, ситуирани по продължение на пътеките. Но с плодните шубраци, дървета и култивиран култури би трябвало да се внимава. Обработката се прави един месец и половина преди узряването на реколтата.

Не забравяйте за домашните любимци. Някои медикаменти са безвредни и след половин час котката или кучето могат да бъдат пуснати на разходка. 



Най-правилното е да се свържете със профилирана компания, която да Ви помогне. ДДД СЕКЮРИТИ е компания за осъществяване на професионални ДДД услуги (ДДД (произлиза от началните букви на думите: дезинфекция, дезинсекция, дератизация и значи група от взаимодопълващи се ограничения за биологична отбрана, които се ползват взаимно, по авансово създаден проект. С тях се доближават следните цели: лимитира се разпространяването на заразните болести, понижава се вероятността от пораждане на болести по хората, домашните животни и полезните растения, намаляват се стопанските загуби, породени от вредители по растенията и неприятели на домашните животни. Това са сложни ДДД обработки за свеждането до най-малък брой вредители (дезинсекция) от един тип, както и унищожаването на патогенни микроорганизми (дезинфекция) и отнасяне за вредни гризачи (дератизация). За дългогодишен резултат се ползва скица за ежемесечно осъществяване на ДДД).

Фирмата предлага обработки против вредители (хлебарки, мравки, бълхи, кърлежи, мишки, плъхове и др.). Притежава над 17-годишен опит. Обработва: административни здания и офиси, хотели, заведения за хранене, сладкарници, магазини, складови и индустриални пространства, учебни заведения и детски градини, здравни заведения, жилищни пространства, тавани, изби и други, тревни площи, други открити площи. Дейността й се прави под контрола на РИОКОЗ. Регистрирана е в Министерството на здравеопазването. Разполага с висококвалифицирани и професионално подготвени чиновници по стратегиите на Министерство на здравеопазването в РИОКОЗ и НЦЗПБ. Притежава професионална техника за осъществяване на разнообразни типове обработки, според от обема и естеството на обектите – закрити пространства или открити пространства. Използва препарати, с разрешителни от Министерството на здравеопазването, които отговарят на стандартите на Европейски Съюз, и подсигуряват сигурността на хората и опазването на околната среда. Те са от последно потомство – без аромат, цвят и са безвредни за хората и домашните любимци.

Научете повече за нейната активност от:,

фейсбук-страницата:.

Телефонът за контакти е: 087 644 4500.

 

Борбата с кърлежите е незабавна и комплицирана. Ако не се погрижите навреме за сигурността на територията, съществува риск от заразяване с рискови и съдбовни болести. Паразитите са изключително нездравословни за дребни деца и домашни любимци.  Ако желаете да се отървете от рисковите „ съседи “, без да навредите на околната екосистема, би трябвало да се обърнете към експерти. 

За да предотвратите появяването им в дома, би трябвало да се придържате към следните рекомендации: изхвърлете всички остарели и ненужни неща. Почиствайте постоянно. Отървете се от всички прахоуловители, където кърлежите могат да се развъждат.  Следете равнищата на мокрота - не би трябвало да надвишават 60%, в противоположен случай в помещението ще се появят идеални условия за размножаване им.  Къпете домашните си любимци от време на време.

 

 

*публикация

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР