Със споразумения са приключили наказателните производства срещу И.Т. и Д.Г.,

...
Със споразумения са приключили наказателните производства срещу И.Т. и Д.Г.,
Коментари Харесай

Осъдиха трима, нарушили задължителната си карантина

Със съглашения са завършили наказателните производства против И.Т. и Д.Г., упрекнати от Районна прокуратура – Благоевград за осъществени от тях закононарушения по член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

На 27 април 2020 година двама мъже, с българско и македонско поданство, пристигнали в страната от Нидерландия, като минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Видин. Били им издадени наставления от Регионална здравна ревизия за съблюдаване на наложителната 14-дневна карантина - противоепидемична мярка, въведена против разпространяването на вируса Covid-19. Същите следвало да обитават на непрекъснатия им адрес в с. Логодаж, община Благоевград. Вместо това, на идващия ден те пристигнали на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ за да изоставен рамките на страната, обаче били арестувани.

Двама под карантина пробваха да изоставен страната, арестуваха ги

Подсъдимите И.Т. и Д.Г. са се признали за отговорни и са се съгласили да им бъдат наложени санкции от по седем месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Те ще платят и санкции в размер на по 10 хиляди лв..

За същото закононарушение е била привлечена към наказателна отговорност Б.К. Жената, която е с българско и македонско поданство, пристигнала от Швейцария, където била трудово ангажирана. Въпреки че била сложена под наложителна 14-дневна карантина, тя напуснала адреса си в с. Покровник, община Благоевград. На 03 май 2020 година подсъдимата се намирала на територията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “.

Б.К. е сключила съглашение с Районна прокуратура – Благоевград, с което се е признала за отговорна и се е съгласила да й бъде наложено наказване от пет месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкция в размер на 10 хиляди лв..

Трите съглашения са били утвърдени от съда, с което имат последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР