Със специално обръщение от страна на г-жа Мария Габриел, заместник

...
Със специално обръщение от страна на г-жа Мария Габриел, заместник
Коментари Харесай

Научната дипломация във фокуса на международна конференция по повод 20-годишнината на Дипломатическия институт към МВнР

Със особено послание от страна на госпожа Мария Габриел, заместител министър-председател и министър на външните работи, ще стартира проведената от Дипломатическия институт при министъра на външните работи интернационална конференция на тематика „ Научната дипломация в актуалната ера “. Събитието се провежда във връзка 20-ата годишнина от основаването на Института.

Събитието ще се организира на 26 септември 2023 година, вторник, от 09:30 до 15:00 ч. в Дома на Европа в София. Работният език е български с обезпечен симултанен превод на британски език, оповестяват от Външно.

Основна цел на конференцията е разискването на опциите за развиване на научната дипломация като инструмент на външната политика на страната ни, както и в подтекста на Европейската стратегия за научна дипломация. Форумът ще даде платформа за обмяна на опит и положителни практики сред представители на необятен кръг организации и институции, имащи отношение към тематиката.

Специални посетители на конференцията ще са шефове на дипломатически академии и институти в страни от Централна и Югоизточна Европа и Черноморския район – Румъния, Унгария, Хърватия, Сърбия, Турция, Грузия и Украйна.

Интересни моменти от първите стъпки и историята на Дипломатическия институт ще споделят господин Соломон Паси – министър на външните работи по времето на основаването на Института, доцент доктор Здравко Попов – първи негов шеф, и господин Рон Тон – шеф на холандската дипломатическа академия „ Клингендал “, имаща значителен принос за построяването на Института.

Повече информация за събитието можете да намерите в приложената стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР