Със спасяването на българските евреи нищо общо няма която и

...
Със спасяването на българските евреи нищо общо няма която и
Коментари Харесай

Каракачанов: Със спасяването на българските евреи нищо общо няма която и да е друга държава

Със спасяването на българските евреи нищо общо няма която и да е друга страна. Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила разяснява изявлението на говорителката на външното министерство на Руската федерация, че руската войска е избавила от депортация българските евреи.

Каракачанов дефинира като исторически скандал изявлението. "Ако кажа, че Вътрешна македонска революционна организация има по-големи заслуги от руската войска за спасението на българските евреи, ще бъда прав, тъй като това е историята. Защото от инициативния комитет в Кюстендил през 1943 година, петимата видни жители, които отиват при своя народен представител Димитър Пешев и го ангажират с петицията за избавление на евреите, трима са членове на Вътрешна македонска революционна организация ", сподели Каракачанов. Той добави, че единият от тях Владимир Куртев по това време е индивидът, който управлява Вътрешна македонска революционна организация в България.

Да се вършат исторически спекулации с сходна тематика не е съществено, означи министърът. По думите му истината е, че спасението на българските евреи е дело на българския народ. За разлика от доста други страни, в които антисемитизмът е бил политика, в България той в никакъв случай не е имал проявяване, разяснява вицепремиерът. Говорителката на съветското външно министерство е доста симпатична, само че е пропуснала да прочете българската история по-задълбочено, добави той.

Министърът уточни, че скоро ще бъде подготвен националният проект за увеличението на средствата за армията на два % от Брутният вътрешен продукт до 2024 година. Той уточни, че тази година със 100 млн. лева се усилват възнагражденията, а при реализацията на трите плана за превъоръжаване е допустимо и преди 2024 година да се доближат тези два %.

Вицепремиерът дефинира като исторически днешния ден, тъй като се "поставя началото на възобновяване на един прелестен монумент, който по идеологически аргументи беше махнат ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР