Със сняг започва последния ден на зимата. Днес в 18.15

...
Със сняг започва последния ден на зимата. Днес в 18.15
Коментари Харесай

Астрономическата пролет настъпва днес, последният ден на зимата започна със сняг

Със сняг стартира последния ден на зимата. Днес в 18.15 часа настава астрономическата пролет. Заради значителни снеговалежи е лимитирано придвижването на ТИР-ове в региона на Разград, Шумен и Търговище, оповестяват локалните пътни ръководства. Заснежени са пътищата на доста места в страната. Пътувайте деликатно.

Пролетта е сезон, който ни носи цветове, аромати и предпочитание за обновяване. Какво да създадем, с цел да се усещаме по- добре. Съветите на пулмолог, психотерапевт и интериорен дизайнер събра Анна Кандова.

Макар дъждовна и прохладна, пролетта непреклонно настава и разсънва предпочитание за прохлада и обновяване.
доктор София Ангелова, пулмолог: Пролетта е време, в което се прочистваме ние самите, прочистваме душите си, само че прочестваме и къщите си. Все отново се възражда нов живот. Хубаво е да се освободим от непотребните движимости. Колкото по-малко движимости в една стая - толкоз повече въздух Емилия Симеонова, психотерапевт: Ние се повлияваме безусловно от всичко, което ни заобикаля, повлияваме се от силата на цветовете.Зеленината ни зарежда. Пролетта по тази причина ни кара за се усещаме радостни, тъй като тя е пъстроцветна.Ирина Иванова, интериорен дизайнер: Човек би трябвало да стартира с терасата си. Защото българинът неглижира отворените пространства на жилището си. Цветни възглавници, един остарял сандък, който да боядисаш в цвят, който ти харесва е най-евтиния метод, по който може да създадеш една атмосфера, да се възползваш от хубавото време, слънцето, вечер птиците пеят и имаш още една стая в жилището си, която през лятото ще ползваш главно.
Пролетното разчистване ни носи здраве.
Ние отделяме повече внимание на въздуха на открито, който дишаме не обръщаме внимание на въздуха вътре. Оказва се, че 80 % от живата си прекарваме в затворените пространства. В къщи и в офисите. Какво би трябвало да създадем? Преди всичко би трябвало да проветряваме къщите, проветряване значи обаче да създадем условия за придвижване на въздуха, т.е. да има течение. В проветрената среда вирусите и бактериите не виреят
Пролетта ни носи хубави мисли и усмивка.

Ако се усмихнем, даже да не сме в положително въодушевление, незабавно от периферната нервна система се подава сигнал към централната нервна система, а клетките извършват нашите мисловни или рефлекторни стремежи и мигновено насочат сигнали към ендокринната система, стартира продукция на положителните хормони това се връща като едно доста положително въодушевление.Самата усмивка тя е най- мощната сила на личността и когато се срещнем и се усмихваме ние взаимно се облъчваме с една доста добра сила.
Освен в мислите, за какво не внесем пролет и вкъщи?

Текстилът доста влияе върху чувствата, върху атмосферата на едно пространство и единствено с текстила може да го прекроиш и да му създадеш ново звучене.Дори най-завършените интериори, без платове, без интериорния текстил са сухи, скучни без душа.
Смяната на сезона е опция за смяна, късмет за начало, от което да се възползваме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР