Със смяната на бизнес моделите и на функциите, и процесите,

...
Със смяната на бизнес моделите и на функциите, и процесите,
Коментари Харесай

Марина Шидероф: Страхът от изкуствения интелект отмина, той вече играе ролята на швейцарско ножче

Със промяната на бизнес моделите и на функционалностите, и процесите, в резултат на изкуствения разсъдък, се трансформират и отговорностите на хората, които ги извършват. Най-важното за хората е да бъдем с настройката да използваме всичко, което е фундаментално като познание, насъбрано от човечеството, само че да надградим с тези нови благоприятни условия, които ни дава технологията. Въпреки опасенията, когато технологията се появи, в този момент тя е овладяна от хората и се употребява с потребни цели, като в този момент ИИ влиза в ролята на „ швейцарското ножче “ в джоба на хората, това коментира Марина Шидероф, член на УС на БАСКОМ, създател и основен изп. шеф на " Фарм Криейтив Солюшънс, в изявление за " Блумбърг ".

" Независимо дали ни харесва, или не изкуственият разсъдък (ИИ) се внедри във всяко едно равнище на фирмите и бизнес моделите, като работи по някои от най-простите до най-сложните задания, сподели Шидероф.

" Задачи, които преди са отнемали дни на даден екип да ги извърши, сега се правят извънредно бързо благодарение на ИИ, като технологията ни оказва помощ да умножим нашите качества, прави ни по-ефективни и ни икономисва работа по някои от най-досадните рутинни работни задания ", изясни тя.

" Със промяната на бизнес моделите и на функционалностите, и процесите се трансформират, и отговорностите на хората, които ги извършват – доста се трансформира профилът на всеки, който работи с цифрова материя. Най-важно е човек да остане ренесансова персона (търсещ и любопитен човек) – или е доста значимо да бъдем с настройката да използваме всичко, което е фундаментално като познание, насъбрано от човечеството, само че да надградим с тези нови благоприятни условия, които ни дава технологията ИИ ", сподели Шидероф.

Гостът изясни, че като част от ИТ бранша, оказва помощ на всички останали сфери да се цифровизират, а когато има геополитически и стопански разтърсвания и рецесии в международен мащаб, това се отразява на желанието на бизнесите да поемат към дигитализацията.

" Вече се основават цифрови прът центрове, като ИИ ще прави досадната работа, която до в този момент се извършваше от индивида, добави тя.

„ Аз съм надалеч от мисълта, че ИИ ще замести хората и че ще има непотребни от нас. По-скоро би трябвало да станем тези ренесансови персони, т.е. интервенциите ще се трансформират, метода, по който вършим нещата ще се промени и всеки един от нас би трябвало да е подготвен да го хване, да го научи, да го разбере и да го приложи ", каза Марина Шидероф.

Гостът сподели, че макар опасенията към ИИ, когато технологията се появи, в този момент тя е овладяна от хората и се употребява с потребни цели, като в този момент ИИ влиза в ролята на „ швейцарското ножче “ в джоба на хората.

" ИИ трансформира значително приложенията и услугите, които употребяваме всеки ден, като ги усъвършенства и ги прави персонализирани, тъй че да паснат на другите потребности на хората ", добави тя.

Гостът изясни, че в България има общности, които си споделят опит към технологията на високо равнище.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР