Със скандал и гласове на ръба парламентът премахна ограничението за

...
Със скандал и гласове на ръба парламентът премахна ограничението за
Коментари Харесай

Ограничението за 35 секции за гласуване в страните извън ЕС отпадa, само БСП и ГЕРБ - против

Със скандал и гласове на ръба Народното събрание отстрани ограничаването за 35 секции за гласоподаване в страните отвън Европейския съюз.
. Осем депутати от партията на Бойко Борисов се въздържаха.
 Велизар Енчев: Предложението за секциите отвън страната връща Турция като решителен фактор в изборния ни развой Велизар Енчев: Предложението за секциите отвън страната връща Турция като решителен фактор в изборния ни развой
Предложението за секциите отвън страната връща Турция като решителен фактор в изборния ни развой - концертите с възрожденски песни за при...
Така в чужбина секции ще се образуват в посолствата и консулствата, тук-там, където са подадени най-малко 40 заявки, както и където в последните пет години е имало най-малко една секция със 100 гласоподаватели. Така ще има опция за повече секции във Англия, Съединени американски щати и Канада, само че и в Турция.

Разисквания
Според Велизар Енчев от Българска социалистическа партия, който в 43-ия парламент бе народен представител от Патриотичния фронт, когато бе въведено ограничаването, а турските притежатели са феодално владеене на Движение за права и свободи .
" Вие депутати от " ИТН " съзнавате ли какво ще подкрепите по-късно. Ако го съзнавате, не се ли срамувате от това, което ще извършите. Какво стана с дългогодишното ви заиграване с патриотичните усеща на хиляди ваши симпатизанти, с помощта на които спечелихте повече от половин милион гласа.
 Арман Бабикян: Възродителният развой свърши, ние сме член на НАТО, както и Турция Арман Бабикян: Възродителният развой свърши, ние сме член на НАТО, както и Турция
Възродителният развой свърши, Турция и ние сме член на НАТО - апелирам дръжте се отговорно към България, а не по отношение на фантасмагориите си, за...
Всъщност концертите ви с възрожденски песни единствено стръв ли бяха " , уточни Енчев. Реплика на изявлението на Велизар Енчев направи Тошко Йорданов от " ИТН ", който предвижда, че при гласуването на този текст за секциите отвън страната ще се види болшинство от ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Той съобщи, че всички българи, които живеят в Англия, Съединени американски щати, Канада, ще видят по какъв начин ще им забранят да гласоподават.
Мая Манолова от " Изправи се! Мутри вън " изиска подкрепящите рестриктивните мерки да се погледнат в огледалото и да видят дали не виждат нещо друго. Съпартиецът й Арман Бабикян съобщи, че.
Моля обсъждайте цивилен права, а не етноси. Това, че на някой не му харесва политиката на Реджеп Ердоган е негов въпрос, само че е български цивилен въпрос. Това е въпрос, с който би трябвало да се занимава Българското външно министерство. Българките турци, живеещи в Турция гласоподаваха против Ердоган.
" Какво да вършим с правата на българските жители, в случай че не ни харесва Тръмп и Байдън. Да ги ограничаваме ли? Според вътрешната политика на избрана страна ще решаваме какви са правата на българските жители.
Ако в някоя африканска страна ядат хора, по какъв начин да гласоподават българите. Ще им затворим секциите? Моля ви дръжте се отговорно по отношение на България, а не по отношение на личните си фантасмагории., уточни той.
 Ива Митева: Ограничавайки жителите в една страна, ще повлечем всички останали Ива Митева: Ограничавайки жителите в една страна, ще повлечем всички останали
Ограничавайки жителите в една страна, ще повлечем всички останали. Това сподели ръководителят на Народното събрание и народен представител от " Има подобен нар...
Депутатът от " Демократична България " Манол Пейков уточни, че.
Според ръководителя на Народното събрание Ива Митева от " ИТН ", до момента в който не се вкара гласоподаване по пощата в чужбина, ограничаване не може да има, защото и гласуването е наложително. Имаше доста изявления, че по този начин се лимитират права.
Според Антоанета Цонева от " Демократична България " не може да се получи брутално деформиране на резултата поради вота от Турция .
" Дами и господа депутати, позор ме е от вас. В демократичната просвета няма място за дискриминация. Нима са по-малко българите в Турция, Израел и Америка. Нашите съграждани са най-големият вложител в България, а са навънка, тъй като не можеха да намерят тука място да изхранват фамилиите си.
Хората пътуваха по хиляда километри да пътуват ", разгласи Мика Зайкова от " ИТН ". Тя разкритикува социалистите, които сякаш са се борили за права, пък дискриминирали хората.
 Вежди Рашидов: Защо българските турци да са по-малко жители от българите в Канада? Вежди Рашидов: Защо българските турци да са по-малко жители от българите в Канада?
Не ми харесва да делите българите едни от други, съобщи депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов в процедура по метода на водене по време на рази...
В отговор Тома Биков от ГЕРБ сподели, че в България има положителни условия за живот.
Преди гласуването обаче депутатите оставиха в Изборния кодекс наредбата, която не разрешава формиране на изборни секции отвън територията на дипломатическите и консулските представителства .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР